Megtekintések száma: 59
0 0
Olvasási idő:2 perc, 25 másodperc

Tizenhárom csapat várta a férfi felnőtt kosárlabda NB I/B piros csoportjában a 2024/2025-ös szezon kezdetét. Szeptember 27-én, pénteken két találkozóval kezdődött meg a bajnoki pontvadászat, s vasárnap már a JKSE – nyáron alaposan átalakult – együttese is pályára lépett. A mieink a BKG Príma Akadémia ellen idegenben léptek pályára.

Az ellenfelek az elmúlt években nem sokszor távozhattak győzelemmel a BKG Príma Akadémia otthonából, a Szigetszentmiklósi Városi Sport- és Rendezvénycsarnokból. Így azután nem várt könnyű bemutatkozás a nyáron alaposan átalakult kerettel, idegenben pályára lépő JKSE-re.

Nos, a találkozó nagyjából a várakozásoknak megfelelően alakult. A hazaiaknál Nagy Botond Ágoston, a mieinknél Kinney volt a vezér, s bár kettejük csatáját a VAL tekintetében 40-34-re Kinney nyerte, a találkozó a hazaiak sikerével ért véget. Kinney 26 ponttal, 15 lepattanóval és 9 gólpasszal zárt, míg Nagy Botond Ágoston 37/15 pontot szerzett, s volt 3 lepattanója, valamint 4 gólpassza.

A találkozó 40 percéből 38-ban a BKG Príma Akadémiánál volt az előny. A szoros első félidő után volt már, amikor közel 20 pont volta hazaiak előnye, de a mieink rendre visszajöttek -10-re. Innen viszont közelebb nem tudtak kerülni ellenfelükhöz.

Az biztos, hogy a folytatásban a védekezésén szigorítani kell a gárdának, mert 96 pontnál többet nem sok csapat ellen lehet szerezni ebben a bajnokságban.

BKG Príma Akadémia – JKSE 96-84 (26-21, 23-24, 26-19, 2-20)

A JKSE pontszerzői: Kinney 26, Csaba 21/3, Pintér 17/9, Boka-Magó 13/9, Oroszi 3/3, Zsók 2, Németh 2.

A vezetőedzők a találkozót követően az mkosz.hu oldalán így értékelték a látottakat:

Dr Nagy Ágoston, a BKG Príma Akadémia vezetőedzője: – Első meccshez képest elégedettek lehetünk a játékkal. A csapat küzdőszelleme jeles lett. A játékosok csodálatos emberek és még kosarazni is tudnak. Jó győzelem volt, de van mit jobban csinálni.

Puskás Artúr, a JKSE vezetőedzője: – Gratulálok a BKG-nak a győzelemhez. Azt gondolom, hogy ez egy folyamatos üldözőverseny volt és a BKG-t, aki megint a feljutást tűzte zászlójára, elengeded 8-10 ponttal, ennél ők sokkal jobb csapat. Emellett volt két olyan statisztikai adat amivel nem lehet kosárlabda meccset nyerni, nemhogy a BKG ellen, de senki ellen. 23 eladott labdát nem lehet véteni és nem lehet 18 pontot engedni második esélyből! Az elképesztően sok. Több pontot kaptunk 2. esélyből, mint ami a különbség. Egész egyszerűen a lepattanózást meg kell oldani, keményebbnek, fizikálisabbnak kell lennünk. Még egyszer gratulálok a BKG-nak, mi pedig készülünk tovább a következő feladatra.

Az 1. forduló további eredményei:

MEAFC-Peka Bau – Phoenix-MT Fót 84-85

Dávid Kornél KA – Óbudai Kaszások 79-73

HÜBNER Nyíregyháza BS – Vasas Akadémia 74-72

Kométa Kaposvári KK – TF-BP 109-61

DEAC U23 – Salgótarjáni KSE 77-55

Szabadnapos volt: Újbuda MAFC

 

A JKSE a másodikfordulóban a Dávid Kornél KA együttesét fogadj a Bercsényi Játékcsarnokban.

  1. forduló – október 5.

17.00 óra: JKSE – Dávid Kornél KA

Bercsényi Játékcsarnok

Hajrá JKSE!

Fotó: mkosz.hu