Megtekintések száma: 148
1 0
Olvasási idő:1 perc, 47 másodperc

Az ez évi triatlon – duatlon szezon utolsó megmérettetését tartották szeptember 28-án, egy Nógrádi kis faluban Csesztvén, ahol a Terepduatlon Országos Bajnokság futamain a Jászberényi Triatlon Sportegyesület versenyzői remek eredményeket értek el.

Csesztvén található Madách Imre egykori kúriája, melynek angol parkjában állították föl a rendezők az esemény versenyközpontját, célterületét és a verseny mottóját is az író legismertebb művének sorai adták „ember: küzdj és bízva bízzál” ! A küzdeni volt kivel, mert népes mezőny állt rajthoz és küzdelmes kihívás elé állította az időjárás is a versenyzőket, az eleredő eső csúszósra áztatta az agyagos kerékpár pályát, aminek teljesítése így nagy kihívást jelentett. A legifjabbak még megúszták az égi áldást, és az első terepversenyén induló Vas Kata, újonc1 korcsoportjában harmadikként ért célba. A gyermek – serdülő futam versenyzői szakadó esőben teljesítették a 2 km futásból – 8 km terepkerékpározásból és 1 km futásból álló távot. Ebben a mezőnyben Vas Ádám, a gyermek kategóriában csak 5 másodperccel marad le a dobogóról. A fiatalok között még értékelt, oklevéllel díjazott eredményt ért el a gyermekeknél Malahovszki Miksa 6., a serdülőknél Bagi Zsombor 4., Urbán Olivér 5. helyezésével. Az Országos Bajnokság fő futamán ( 4 km futás – 15 km terepkerékpár – 2 km futás) kezdésnek fel kellett szaladni a  Kövecses hegy tetejére a majd két kilométeres kaptatón, ott megkerülni a Teréz kilátót és inalni vissza a meredeken a depóhoz. A kerékpáros pálya addigra rendesen felázott, a lefeléken csúszott, a felfeléken kipörgött a kerék, komoly próbatételt jelentett a két kör teljesítése. A Jászberényi Triatlon Sportegyesület versenyzői ügyesen lavíroztak a riválisokkal és a természettel való csatározásban, olyannyira, hogy az ifi korú Kardos János, remek versenyzéssel, a mezőnyt maga mögé utasítva nyerte meg a sprint futamot és lett országos bajnok. Demeter Gábor az összetettben 5. helyen ért célba, ezzel megszerezte szenior 3 kategóriában a bajnoki aranyat. Máté Levente egy defektet szedett össze és a kerékpárt tolva ért a depóba, dobogós esélye így elszállt, 4. helyezett lett az ifik között.   

A nehézségei ellenére jó hangulatú verseny céljában, a sporttársak még azon „vetélkedtek”, egymást heccelve vidáman, kinek szerkója és bringája a csatakosabb, amiket aztán odahaza fél napig lehetett sikálni.