Megtekintések száma: 107
0 0
Olvasási idő:2 perc, 5 másodperc

Az U21 A-csoportos jégkorongbajnokságban szeptember 24-én lejátszotta negyedik mérkőzését a Lehel HC csapata. Az ellenfél a Gyergyói Hoki Klub együttese volt, akik újoncként ezzel a találkozóval mutatkoztak be az új szezonban.

Két győzelemmel (Sportországi Cápák és FTC), valamint egy vereséggel (Dunaújvárosi Acélbikák) a háta mögött várta a Gyergyói Hoki Klub elleni találkozót a Lehel HC. A vendégek idén kapcsolódtak be a bajnokságba, s Jászberényben kezdték a négy mérkőzésből álló magyarországi túrájukat, melynek keretében a héten még a fővárosban (FTC-Telekom), Dunaújvárosban és Győrben is pályára lépnek.
Nos, a jászberényi bemutatkozásuk számukra teljes sikert hozott. Az első harmadban 13 és fél perc alatt négyszer is betaláltak a mieink kapujába, s tulajdonképpen eldöntötték a bajnoki pontok sorsát. Hiába cserélt kapust 0-3 után Rusznyák Szilárd (Galusnyák Tamás helyére Eöry Sebestyén állt) már a 13. perc végén, mert a vendégek egy percen belül Eöryt is felavatták. Fölényét jól mutatta, hogy ők 16-szor lőttek kapura az első 20 percben, míg a mieink csak 6 alkalommal próbálkoztak.
A második negyedtől egy új mérkőzés kezdődött, mert feljavult a Lehel HC játéka, s bár továbbra is sokkal többet lőttek kapura a vendégek, ebben a 20 percben csak egy hazai gól született. A 30. percben Antal Barnabás Péter talált a gyergyói kapuba. Élesedett a küzdelem, s ezt jól mutatta, hogy míg az első 20 percben csak 1-1 kiállítás volt, a második harmadban négy hazai és öt gyergyói játékos töltött 2-2 percet a büntetőpadon.
A küzdelem a harmadik felvonásban is nagy volt. Sajnos a vendégek azonnal a játékrész kezdetén megszerezték ötödik góljukat, melyre csak egy válasz érkezett, s így a gyergyóiak 5-2-re nyerték meg a találkozót.

U21 A
Lehel HC – Gyergyói Hoki Klub 2-5 (0-4, 1-0, 1-1)
Gólszerzők: Antal Barnabás Péter (2) illetve Simon Levente (2), Molnár Ákos, János Márk, Máthé Zsolt,

A találkozón látottakat a Lehel HC Facebook oldalán csapatunk vezetőedzője, Rusznyák Sándor így értékelte: – Először találkoztunk a Gyergyóval ebben a szezonban. Nem tudtuk, hogy mire számíthatunk. Ismertük a játékosaikat, de nem tudtuk, hogy összképileg, hogyan fognak kinézni. Mi két olyan meccsből érkeztünk, ahol nem kellett komoly tempót korcsolyáznunk és ez sajnos rányomta a bélyegét az első pár percre, ahol el tudott húzni az ellenfelünk. Onnantól egál meccs volt, sajnálhatjuk az első 10 perc fegyelmezetlenségét és nem odafigyelését. Örülünk a Gyergyónak, jó kis csapattal egészült ki a bajnokság.

A Lehel HC legközelebb a még pont nélkül álló Egerszegi Titánokat fogadja.
szeptember 28. – szombat
16.00 óra: Lehel HC – Egerszegi Titánok

Hajrá Lehel HC!