Megtekintések száma: 73
0 0
Olvasási idő:1 perc, 9 másodperc

A Lehel Vezér Gimnázium a soros tanév első hónapjának végén, középiskolás csapatoknak kiírt sportmérkőzésekkel emlékezik az intézmény egykori legendás testnevelő tanárára, Szántai Józsefre. Öcsi bácsiról elnevezett Szántai Kupát, ebben az esztendőben 35. alkalommal rendezték meg szeptember 20-án, szintén az ő nevét viselő a Szántai kertben, melynek kialakításán sokat tevékenykedett kollégáival és diákjaival.

Az eseményre egybegyűlt sportcsapatokat és a kisérő testnevelő tanárokat házigazdaként, Antics István az LVG igazgatója üdvözölte. Köszöntőjében kiemelte, a 35. sportos megmérettetést éppen  olimpia évben rendezik és így fontos azt is megemlíteni, hogy Szántai József maga is olimpikon volt, 1936-ban, Berlinben a főiskolás tornászcsapat tagjaként.

A mérkőzések megkezdése előtt a Szántai család tagjai és megjelent intézmények képviselői, virágokat helyeztek el a tornakertben kialakított, Öcsi bácsi emlékét őrző helyen.

A 35. Szántai József Emléktornán öt középiskola csapatai mérkőzték meg labdarúgásban, kosárlabdában a fiúk, kézilabdában a lányok, röplabdában mindkét nem összeállításai, illetve teniszben egyéni küzdelmek zajlottak.  

A kellemes őszi időben egész délelőtt tartott a versengés a különböző pályákon, az éppen nem mérkőző diákok lelkesen szurkoltak társaiknak, sarkalva valamennyiüket jobb teljesítményre.

Az esemény végére minden sportágban dobogóra állhattak a győztesek, a 35. Szántai Kupa a rendező Lehel Vezér Gimnázium csapatainak sikerült legjobban, hiszen a röplabdán kívül, ahol a nagykátai Damjanich János Gimnázium fiú csapata győzött, minden másban megszerezték az arany érmeket.