Megtekintések száma: 61
0 0
Olvasási idő:3 perc, 1 másodperc

A felnőtt férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjában, szeptember 27-én, a MEAFC-Peka Bau – Phoenix-MT Fót találkozóval kezdődik meg a 2024/2025-ös bajnoki szezon. A Jászberényi KSE két nappal később, idegenben, a BKG Príma Akadémia ellen kezdi meg szereplését az új szezonban. A bajnoki rajtra készülő csapatunk Nagykőrösön játszotta utolsó felkészülési mérkőzését, melyet 68-66-ra megnyert.

Az előző szezonhoz képest alaposan megváltozott a JKSE kerete, hiszen a tavalyi csapatból csak négyen maradtak (Boka-Magó Áron, Oroszi Bence, Dékány Imre és Németh Ákos), s még a felkészülési időszakban is történtek változások. Nagy fogás, hogy visszatért Jászberénybe Kinney, aki a piros csoport legjobb irányítója volt az előző szezonban. Volt egy másik visszatérő is, akitől sokat várhattunk, ám menet közben kiderült, hogy Lewis Chester  többször műtött lába sajnos nem alkalmas a minőségi kosárlabdára. Korábban ő is nagy erőssége volt a JKSE-nek, most visszatért, de valószínű, hogy fel kell hagynia a versenysport szintű kosárlabdával. Tóth Vajk számára pedig nem tudná a klub azt a játéklehetőséget biztosítani, ami a fejlődéséhez szükséges. Viszont ő Tiszaújvárosba kerül, ahol tárt karokkal várják, s lehetősége lesz a felnőtt csapatban erősödnie. Chester Lewis kiesésével pedig mindenképpen szüksége volt a gárdának egy másik húzóemberre, s őt Csaba György személyében találták meg, aki az előző szezonban a harmadik helyen végzett Cegléd legjobbja volt. Sok örömet okozhat a már említetteken kívül Pintér Dávid és Zsók Áron is a JKSE szurkolóknak. Az pedig hab lehet azon a bizonyos tortán, ha a mérkőzéseken keretbe kerülő fiatal jászberényi kosarasok is szerepet kaphatnak egy-egy találkozón.

Nincs tehát könnyű helyzetben Puskás Artúr az együttes vezetőedzője, hiszen szinte teljesen új csapatot kellett építenie pár hét alatt. A felkészülés során több mérkőzést játszott az együttes, amely a miskolci Szaniszló Sándor Emléktornán a 3. helyet szerezte meg. Nem egészen egy héttel a bajnoki rajt előtt pedig az utolsó felkészülési mérkőzését Nagykőrösön játszotta a csapat. Több hiányzója is volt a gárdának, amely ha nagy küzdelemben is, de megszerezte a győzelmet.

Nagykőrösi Sólymok – Jászberényi KSE 66:68 (13:14, 14:18, 13:14, 26:22)

JKSE: Kinney 18 (5 szerzett), Német 12/12 (6 lepattanó), Zsók 12/3, Oroszi 11/6 (8 lepattanó, 4 szerzett), Csomós 6, Pintér 5 (8 lepattanó), Sárközy 4, Szálkai -, Hamar -.

A találkozót így értékelte a lefújását követően az együttes facebook oldalán Puskás Artúr vezetőedző:

– Köszönjük szépen a Sólymoknak és személy szerint Kovács Márk vezetőedzőnek, hogy segítő kezet nyújtottak a Jász Expo miatt fellépő teremproblémáink alkalmával. Ezzel a meccsel hivatalosan is lezárult az idei felkészülési időszak, holnaptól már a szezonnyitóra hangolunk. Szépen lassan kiegészül a keretünk és tudunk teljes csapattal dolgozni.

Az idénynyitón nem lesz könnyű dolga a JKSE-nek, hiszen a piros csoportban évek óta meghatározó szerepet játszó BKG Príma Akadémia otthonában kezdik a pontvadászatot.

A hazai bemutatkozásra október 5-ig kell várni, amikor a Dávid Kornél AK együttesét fogadja majd a JKSE. Az együttes hazai mérkőzéseit továbbra is a Bercsényi úti játékcsarnokban játssza.

A JKSE őszi sorsolása:

  1. forduló – szeptember 29.

16:00 óra: BKG Príma Akadémia – JKSE

  1. forduló – október 5.

17:00 óra: JKSE – Dávid Kornél KA

  1. forduló – október 12.

17:00 óra: JKSE – Salgótarjáni KSE

  1. forduló – október 20.

18:45 óra: TF-BP – JKSE

  1. forduló – október 24.

17:00: JKSE – HÜBNER Nyíregyháza BS

  1. forduló – november 2.

17:30 óra: MEAFC-Peka Bau – JKSE

  1. forduló – november 9.

17:00 óra: JKSE – Újbuda MAFC

  1. forduló – november 16.

16:45 óra: Óbudai Kaszások – JKSE

9.. forduló – december 1.

17:00 óra: JKSE – Phoenix-MT Fót

  1. forduló – december 7.

17:00 óra: JKSE – Vasas Akadémia

  1. forduló – december 14.

17:00 óra: JKSE – Kometa Kaposvári KK

  1. forduló – december 23.

17:30 óra: DEAC U23 – JKSE

Hajrá JKSE!