Megtekintések száma: 17
0 0
Olvasási idő:1 perc, 48 másodperc

Igen ritka alkalom a Klubkoncert sorozat színpadáról egy külföldről érkezett banda zenéjét hallgatni, de augusztus utolsó péntek estéjén ez megvalósult a mozi galériáján, ahol Human Growth dán együttes tartott egy igen ütős rock koncertet.

 No de, hogy kerül hozzánk a legkisebb skandináv országból egy zenekar, aki csakis ezért az egy fellépésért utazott idáig. A talány megoldása, a szülőföldhöz vezető szálak és (ez írásban nem részletezett) kapcsolati hálók szövedéke, ugyanis a Human Growth formáció egyik gitárosa magyar és történetesen Jászberényben született.

Ő Erős Dávid, aki már ifjú korában is pengette a húrokat még itthon, aztán úgy hozta az élet, hogy szüleivel Dániába költözött, ott tanult, s most is ott dolgozik és persze zenél. Arrafelé rengeteg a rock kocsma, ahol a hét egy napján dzsemmelni lehet.

– Egy vezető zenekar műsorát követően felírhatod neved, valamint hangszered, majd véletlenszerűen válogatnak össze más zenészekkel, akikkel alkalmi formációt alkotva adhattok elő két számot. A mi bandánkat is így sorsolták össze, aztán hasonló hangolásúak  lévén megpróbáltuk együtt, és azóta már megjelen jónéhány anyagunk, ami online elérhető. Ebben a jelenleg négyfős nemzetközi felállásban amerikai, de lengyel származású testvérpár, egy dán srác és én, mint magyar zenélünk– mesélte Dávid.

Aztán nemrégiben egy kósza ötletből gondolat lett, majd elhatározás és nyár végén Koppenhágából első külföldi bemutatkozására repült hozzánk a csapat. A zenekar felszerelését egy furgonban Erős fater fuvarozta el a fél kontinensen át, aztán ott álltak a klubkoncertek törzsközönsége előtt. Többen voltak az egybegyűltek között Erőssék barátai, ismerősei, de akadt jónéhány zenerajongó, aki az együttes video megosztókon lelhető zenei anyagait már megkerete és azokon felbuzdulva jelet meg, sejtve a jó bulit. Aztán úgy is lett. Ropogós hard rock szólalt meg, robbanékony gitárszólókkal, bőséges gyilkos riffekkel. A Human Growth saját számait közkedvelt rockklasszikusokkal keverte bitang jó műsorában. A banda nagy tempóban, ütős dobhangzással, felvillanyozó gitárjátékkal, dübörgő ritmusban mozgatta meg a hallgatóságot, akik passzív szemlélődését gyorsan váltotta fel a színpad előtti, fejrázós villázás. Régen nem tapasztalt rock buli kerekedett. Az elmúlt időszakok talán legjobb klubkoncertjének részese lehetett a hálás közönség, amely nehezen engedte el a színpadról a srácokat. Az együttes is remekül érezte magát, tetszett nekik a fogadtatás, a publikum elismerése. Szívesen játszanának újra itt, ha alkalom adódna rá. Várjuk azt az alkalmat!