Megtekintések száma: 21
0 0
Olvasási idő:1 perc, 30 másodperc

Augusztus utolsó péntekjén újra eljött az éjszaka, mikor az állatoké a főszerep. Ezen a varázslatos estén, a fényfestésbe öltöztetett növények hangulatvilágítása mellett, bepillanthattak a látogatók az állatkert lakóinak éjszakai életébe és temérdek érdekességet ismerhettek meg.

Tizenharmadik alkalommal rendezték meg idén az Állatkertek Éjszakája országos programot, melyhez a Jászberényi Állat- és Növénykert is csatlakozott, ahol fényfestéssel káprázatosan színes alakzatok, ábrák, arcok rajzolódtak ki a fák lombkoronáin. A már megszokott helyen, az állatkert egykori lakóitól megmaradt erekjéket lehetett látni, agancsokat, koponyákat, kikészített bőröket. Ugyan itt volt teljesíthető, az éjszakai állatkerti kalandok közül elmaradhatatlan a bátorságpróba, mely ezúttal is közkedvelt elfoglaltság volt. Kisebb, nagyok srácok és lányok sorakoztak az apró fényfűzérekkel megvilágított asztalok mellett  teljesíteni a karakán kihívást, kavicsokat kikotorni a csótányokat, lisztkukacokat, gyászbogarakat vagy éppen tücsköket rejtő üvegekből. A merészségért persze jutalom dukált, cukorkát kapott a bátorságát próbára tévő.

Időközben a látványetetések is elkezdődtek, ahol sűrűn csoportosultak a látogatók és érdeklődéssel hallgatták a gondozók elbeszéléseit, történeteit az állatokról, az igen falánk ázsiai kiskarmú vidrákról, vagy éjszaka a fák tetején, egyébként alvó, ormányos medvékről. Néhány állattal testközelben is lehetett találkozni, érinteni a szivárványos boát, no meg a háromöves tatut. A kései vacsorákból részesültek a gyűrűs farkú, jellegzetes banditamaszkot viselő, mosómedvék, az estében aktív párosujjú patás vaddisznók, a legnagyobb termetű emlősök a barna medvék, valamint a félelmetes külsejű foltos hiénák. Az állatkerti éjszaka még számos látványos látnivalót kínált, a fénycsapda éjszakai repülő rovarok sokaságát vonzotta, köztük érdekes egyedeket is, a járdacsillagászat távcsöve az égbolt titkait hozta közelre az abba betekintőknek. Ha már a sötétség dominált elkészíthetted saját lampionodat, vagy akár arcodra festhették kedvenc állatod ábrázatát világító változatban. Ez az évek óta közkedvelt program idén is remek szórakozást kínált, ahol kicsik és nagyok egyaránt örömmel tettek látogatást az állatkertbe, annak kiválasztott lakói pedig elemlámpák fényében vacsorázhattak a nyár utolsó pénteki napján.

 

 

 

 

.