Dr. Szabó Tamás tárgyalást kér – Tamás Zoltán sajtónyilatkozata

Amint arról tegnap (június 6-án) hírt adtunk, a városházán sajtótájékoztatót tartott Budai Lóránt polgármester és Balogh Béla alpolgármester, melyen egy bírósági ítéletet is ismertettek, amely az úgynevezett Volán-ügyben született. Már akkor jeleztük, hogy a másik érintett félnek, dr. Szabó Tamásnak is lehetőséget biztosítunk véleményének közzétételére.

A sajtótájékoztatón Budai Lóránt a következőket mondta a Volán-ügy kapcsán:

– Az úgynevezett Volán-ügyben viszont a tegnapi napon érkezett meg a végzés az önkormányzathoz. A bíróság dr. Szabó Tamás volt polgármestert bűnösnek találta nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette elkövetésében és emiatt őt kettő év próbaidőre bocsátotta. Továbbá a bíróság kötelezte, hogy az okozott kárt, 1 092 561 forintot fizessen meg az önkormányzatnak. Ezen túl az illetéket és a bűnügyi költséget is neki kell megfizetni. A döntés kimondja, hogy dr. Szabó Tamás polgármesterként megsértette tisztségéből eredő kötelezettségét azzal, hogy az önkormányzat éveken át nem teljesítette a közösségi közlekedéssel kapcsolatos közszolgáltatási szerződésből eredő fizetési kötelezettségét. A kötelezettségét szándékosan elmulasztó polgármester ezzel az önkormányzatnak nagyobb vagyoni hátrányt (kárt) okozott.

Arra a kérdésre, hogy ez az ítélet jogerős-e – minden más híreszteléssel szemben – az a válasz, hogy nem.

Dr. Szabó Tamás elfogadhatja az ítéletet, de kérheti, hogy tárgyalás után hozzák azt meg.

Dr. Szabó Tamást a sajtótájékoztató másnapján, a délelőtti órákban értük el. Ő egy mondatban reagált az üggyel kapcsolatban: – Az ítéletet nem fogadom el, tárgyalást kérek.

Tehát az úgynevezett Volán-ügy lezárására még várni kell.

A sajtótájékoztatón a Malom-projekt kapcsán egy rendőrségi vizsgálat lezárásáról is szó esett. A feljelentést ismeretlen tettes ellen Tamás Zoltán és a Fidesz frakció tagjai tették. A rendőrség lezárta a nyomozást, miután azt állapította meg, hogy a városvezetés jogszerűen járt el. A határozatban kimondták, hogy az önkormányzatot képviselő városvezetés szándéka végig arra irányult, hogy a Malom-projekt megvalósuljon, továbbá céljuk a vagyoni hátrány minimalizálása volt, derült ki a Budai Lóránt által elmondottakból.

Ennek kapcsán Tamás Zoltánt csütörtökön délelőtt sikerült telefonon elérnünk, aki jelezte, sajtóközleményt juttatnak el a médiához a sajtótájékoztatón elhangzottakkal kapcsolatban, ezt az alábbiakban közöljük.

Tamás Zoltán sajtónyilatkozata

Tamás Zoltán és a Fidesz frakció reagálása a keddi, városházi sajtótájékoztató kapcsán, amit változtatás nélkül közlünk.

Reflektálás Budai Lóránt Jászberény polgármesterének 2022. július 6-ai sajtótájékoztatón tett kijelentéseire.

A dr. Szabó Tamást érintő Volános- ügyben nincs jogerős döntés. A bíróság új joggyakorlata szerint megajánlott egy tárgyaláson kívüli döntést, melyet az érintett megfellebbez és tárgyalásra visz. Budai polgármesternek a piaci beruházással összefüggő és a Malom-projektnél okozott több milliárdos kárral, és a lelkiismeretével kellene inkább elszámolni.

Sajnálatos, hogy a Malom ügyben megint hazudozás folyik, megtévesztve ezzel Jászberény lakosságát. Az esetben vizsgálatot folytató JNSZ Megyei Rendőr-főkapitányság március 23-án írt levelet az érintetteknek, hogy lezárta a nyomozást és átadta az ügyészségnek az ügyet.

Majd március 25-én, a Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Főügyészség arról adott tájékoztatást miszerint ezek után a Malom ügy hozzájuk tartozik és a nyomozást ők folytatják le. Tehát, Budai Lóránt csak szeretné, hogy vége legyen a Malom ügynek, de valakinek mégiscsak felelnie kell az okozott több milliárdos kárért.

Tamás Zoltán

Fidesz Frakcióvezető

 

Vélemény, hozzászólás?