Sajtóközlemény – Komplex beruházás megvalósítása a MOLTEAM Kft-nél

A MOLTEAM Kft. gépjárműjavítás-karbantartási és gépjárműüzemanyag-kiskereskedelmi tevékenységeinek fejlesztésére 370,89 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült a GINOP Plusz-1.2.1-21 keretében. A beruházás keretében új csarnokot épít, amelyben autódiagnosztikai műhelyt, busz- és kamionmosót alakít ki üzemanyag töltőállomással és elektromos járműtöltővel.

A MOLTEAM Kft. a GINOP Plusz-1.2.1-21 kódszámú, „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című felhívás keretében 370 886 420 Ft feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el.

A projekt célja a MOLTEAM Kft. gépjárműjavítás-karbantartási és gépjárműüzemanyag-kiskereskedelmi tevékenységeinek fejlesztése, amelyet 5100 Jászberény, Monostori út 3. sz. alatti telephelyén valósít meg.

A MOLTEAM Kft. a projekt keretében személyszállítási tevékenységéhez szorosan kapcsolódó gépjárműjavítás-karbantartási és gépjárműüzemanyag-kiskereskedelmi tevékenységeit fejleszti. A beruházás keretében épül egy 1500 m2 raktárcsarnok, amelyben autódiagnosztikai műhelyt alakít ki, illetve elhelyezésre kerül egy új 3 kefés busz- és kamionmosó berendezés. Az épület megújuló energiaforrást hasznosító technológiákkal kerül kivitelezésre: egy 54,75 kW napelemes rendszer biztosítja az energiaszükségletet és egy 182,7 kW földhő-víz hőszivattyús rendszer a fűtést, hűtést, HMV-rendszert. A műhelyhez kapcsolódó eszközbeszerzés keretében 1 db teleszkópos rakodógép vásárlása történik a nagy tömegű alkatrészek, váltók és motorok mozgatása érdekében, valamint sűrített levegős rendszert biztosító csavarkompresszor, légtartály és hűtve szárító is beszerzésre kerül. A töltőállomás 1 db gázolaj és 1 db AdBlue tárolására és kiszolgálására alkalmas berendezés beszerzésével valósul meg, illetve 3 db elektromos autótöltő is kialakításra kerül az elektromos járműpark kiszolgálása érdekében. A vállalkozás fejlődése érdekében 6 fő online képzésben vesz részt, amelynek témaköre szorosan illeszkedik a vállalati CRM és értékesítés területen bevezetésre kerülő online szoftverhez és üzleti felhőszolgáltatáshoz.

A beruházás megvalósításával a vállalkozás technológiafejlesztést és kapacitásbővítést valósít meg: szolgáltatásait bővíti és magas szakmai minőségben kínálja ügyfeleinek.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg, várható befejezése 2023.07.31.

A projektről bővebb információt a https://molteam.hu/ oldalon olvashatnak.

Projektazonosító: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-02592

További információ kérhető:

Molnár József ügyvezető

molnar.jozsef@molteam.hu

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?