Országos diákolimpiai negyedik a Bercsényi

A Bercsényi Miklós Általános Iskola mind a 4 csapata bejutott a február 12-13-án Budapesten megrendezett grundbirkózó országos diákolimpiai döntőbe. Szombaton a fiúk, vasárnap a lányok léptek szőnyegre és szép eredményeket értek el.

Az I. korcsoportos fiúk (2013-2014) sajnos nagyon nehéz sorsolást kaptak. A végső bronzérmes Kazincbarcikától nagy csatában 4:3-ra kaptak ki és a soltvadkerti birkózóktól is sajnos 4:3-as vereséget szenvedtek a csoporton belül, s így csak a 9-12. helyért mérkőzhettek meg. Ezt két győzelemmel abszolválták is, azaz a 9. helyet szerezték meg. A II. korcsoportos (2011-2012) fiúcsapat is nagyon nehéz csoportba került, nekik is szoros 4:3-as vereségeik voltak, így a nap végén ők is a 9. helyen végeztek.

Vasárnap az I. korcsoportos lányok kezdték a napot. Csoportjukban mindkét ellenfél birkózóiskola volt, ennek ellenére a bercsényis lányok hatalmas csatában 4:3-ra legyűrték ellenfeleiket, amivel továbbjutottak a 8 közé. A 4 közé jutásért az Orosháza ellen mérkőztek és nyertek simán 5:2-re. A döntőbe jutás viszont már nem sikerült, mert a későbbi bajnok Dél-Zselictől kikaptak. Így számukra a bronzmérkőzés maradt. Sajnos itt is 4:3-as vereség következett a Tófej csapata ellen, s így a bercsényis lányok a 4. helyet szerezték meg. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott Balajti Bíborka, aki mind az 5 mérkőzését megnyerte, szinte mindig közel 8-10 kilóval nehezebb ellenfelek ellen. A II. korcsoportos lányok is óriási csatákat vívtak, többször is elpártolt tőlük a szerencse és 4:3-as győzelmek helyett 4:3-as vereségeket szenvedtek. A “nagylányok” végül a 11. helyet szerezték meg.

Elismerés illeti így is a bercsényis birkózókat, hiszen több birkózással foglalkozó iskolát is maguk mögé utasítottak. Jövőre pedig újra megpróbálják majd felvenni a versenyt a legjobbakkal is.

  1. kcs. lánycsapat: Szebenyi Noémi, Maszlag Csenge, Vince Véda, Vasas Eliza, Sárközi Nóra, Balajti Bíborka, Kis Bíborka, Cseh-Lantos Alexandra, Sas Zsófia.
  2. kcs. lánycsapat: Szabó Nóra, Szabó Szófia, Baráth Viola, Csányi Nóra, Molnár Zoé, György Fanni, Lukács Berta, Treba-Kovács Jázmin, Mitiner Márta.
  3. kcs. fiúcsapat: Versegi Ábel, Agócs Álmos, Hudák Atilla, Kispál Demeter, Nagy Milán, Kertész Gergő, Fülöp Zalán, Csiklya Olivér, Kökény Krisztián.
  4. kcs. fiúcsapat: Sipos Leon, Fekete Milán, Kékesi Merse, Csáki Noel, Béldi Botond, Boros Dávid, Dóka Kende, Strunga Dávid.

Testnevelő: Kiss Attila

Az ifjú grundbirkózóknak és a testnevelőjüknek olvasóink nevében is gratulálunk!

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?