Interaktív lakossági kampányfórum a Dérynében

Rákay Philip kommunikációs szakember és Szentesi Zöldi László újságíró volt a vendége Pócs Jánosnak február 17-én, csütörtökön koraeste a Déryné Rendezvényház emeleti nagytermében tartott interaktív lakossági fórumon, melyet nagy érdeklődés kísért. A házigazda és vendégei a fórum megkezdése előtt sajtótájékoztatót is tartottak.

– A mai kampányrendezvényünk szól a számadásról, arról, hogy 2010-ben honnan indultunk. Megörököltünk egy olyan országot, amely a csőd szélén állt, tele IMF-hitellel. Az önkormányzatok közel 2 ezer milliárddal voltak eladósodva, a családok pedig a devizahitel csapdájában voltak. Mi 2010-től folyamatosan csökkentjük az adókat, támogatjuk a családokat, és mindent megteszünk, hogy az emberek jobban éljenek. A számadás arról is szól, hogy mi 2010-ben, 2014-ben és 2018-ban is hirdettünk egy programot, s arról szeretnénk az embereket meggyőzni, hogy nemcsak a programunkat teljesítettük, hanem sokkal többet is annál. Pedig a világjárványt nem kalkulálhattuk be, de így is sokkal jobban teljesítettünk, mint más országok. A következő 5 hét arról szól, hogy erről az embereket meggyőzzük, s elmenjenek szavazni, hogy megvédjük, amit együtt elértünk – mondta Pócs János, majd átadta a szót Rákay Philipnek.

– Négyévente a választások előtt mindig, minden választással foglalkozó ember elmondja, hogy ennyire létfontosságú választás még nem volt. Ez az állítás túlzónak is tűnhet, de most valóban igaz. Az április 3-ai választás a megmaradásunkról szól. Arról szól, hogy marad-e hazánk. Tudom, hogy ez kicsit patetikusan hangzik, de a tét a kultúránk, a nyelvünk, nemzeti önrendelkezésünk, az, hogy magyarok maradhatunk-e saját hazánkban. Az egyik oldalon áll a hazájáért, a nemzeti szuverenitásért, önrendelkezésért küzdő kormány. A másik oldalon pedig egy nyugatról dróton rángatott, a globalista hálózatok által fizetett és irányított ügynök baloldal, amely önként és dalolva immár sokadszorra kiárusítaná hazánkat. Dacára annak, hogy a baloldal kudarcos kormányzását már számtalanszor megízlelhette Magyarország, s utána mindig jött egy jobboldali kormány, amely újjáépítette a gazdaságpolitikát, most ennél sokkal nagyobb a tét. Van 2-3 olyan témája a választásnak, amely gyakorlatilag visszafordíthatatlan. Ha migráció szellemét a baloldaliak kiengedik a palackból, akkor azt soha többé nem lehet oda visszakényszeríteni. Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter gondolkodás nélkül írnák alá azt a kvótát, amely 34 millió migránst akar betelepíteni Európába. Ebből lakosságarányosan majdnem 1 millió jutna Magyarországra. Ez minden szempontból – gazdasági, kulturális, vallási, demográfiai – katasztrófahelyzetbe hozná az országot. Ez a hajó egyetlen egyszer mehet el, mert nem lehet visszafordítani. Ezért óriási a tétje az április 3-ai választásnak – mondta Rákay Philip.

Zöldi Szentesi László nem ismeretlenként érkezett Jászberénybe, hiszen korábban dolgozott az önkormányzat mellett mint városi sajtószóvivő, azaz tisztában van a város helyzetével.

– Mindig nagy örömmel és tisztelettel jövök a Jászságba. Évek óta tart a barátságunk Pócs János képviselő úrral, aki mögött már három sikeres parlamenti ciklus áll. Szeretném biztosítani Jászberény és a Jászság lakóit arról, hogy ezt a parlamentben is sokan így látják. Ez azért fontos, mert ennek a tájegységnek, ennek a történelmi hagyományokban páratlanul gazdag Jászságnak nem mindig voltak ilyen képviselői. Pócs János beruházásokat hozott ide, s minden településnek tudott segíteni. Büszke vagyok arra, barátom mögött már ilyen munka van, s ha a jászságiak megbíznak benne, egy újabb ciklus erejéig tudja majd az itt élőket képviselni. Ezzel a reménnyel jöttem, s remélem, hogy egy jó beszélgetős estét tartunk Jászberényben, melynek végén az emberek úgy mennek haza, hogy nem a darabokban heverő, a Jászságban éppen magát szétszabdalni kívánó ellenzéki összefogás képviselőjét támogatják majd szavazatukkal április 3-án, hanem Pócs Jánost.

A sajtótájékoztatót követően a házigazda és vendégei egy közös szelfi elkészítésére kérték a fórum résztvevőit, majd megkezdődött a fórum, melynek témáit a hallgatóság soraiban ülők „dobták fel”, s megtudhatták, hogyan vélekednek arról a fórum tartói.

 

Vélemény, hozzászólás?