Pontszerzés Budaörs ellen idegenben

A női röplabda NB I 10. fordulójában a Jászberényi VT csapata a Budaörsi DSE vendégeként lépett pályára február 5-én, szombaton. A találkozó simának indult, hogy azután fordulatot vegyen és 2-2 után döntő játszmára volt szükség, hogy kiderüljön, ki kap 2, illetve ki 1 pontot.

A Budaörs elleni, idegenbeli találkozón is volt egy nagy visszatérője csapatunknak, hiszen Bleicher Nóra vállalta, hogy Rácz Márta után ő is segíti fiatal csapatunkat a bennmaradás kiharcolásában.

A találkozó úgy indult, hogy a hazaiaknak nem okoz gondot a 3 pontot érő győzelem megszerzése. Az első szettet 20-ra, a másodikat 16-ra nyerték, s talán úgy gondolták, hogy ezzel el is dőlt minden. A harmadik játszmában 22-22-nél együtt volt a két gárda, majd  hazaiaknak öt mérkőzéslabdájuk is volt, de egyiket sem tudták értékesíteni. A szépítés után folytatódott a nagy küzdelem és a negyedik szett hajráját is 22-22-ről kezdték a csapatok. A döntő pillanatokban ismét a mieink keze remegett kevésbé, s az egyenlítés már pontot jelentett a Deme-csapatnak.

A mindent eldöntő ötödik játszmát a hazaiak kezdték jobban (4-0), de 11-11-nél még  mindig nem lehetett tudni, hogy kié lesz a győzelem. Ezúttal a hajrá a hazaiaknak sikeredett jobban és végül 16-14-re megnyerték a döntő szettet. Nem sok hiányzott tehát ahhoz, hogy a JVT megszerezze a 2021/2022-es bajnoki szezonban az első győzelmét.

Budaörsi DSE – Jászberényi VT 3-2 (20, 16, -28, -24, 14)

Budaörsi DSE: Pisák L. 3, Jakab 13, Merza 5, Pisák F. 21, Hernády 5, Horváth P. 19. Liberó: Ujvárosi

Cserék: Horváth I. 3, Vincze 10, Kiss 5, Futsek 4.

Vezetőedző: Ujvárosi Levente

Másodedző: Herczog Csaba

Jászberény VT: Horváth 5, Kovács 3, Faragó 12, Juhász 3, Rácz 5, Bleicher 19.

Liberók: Deme, Hajdu.

Cserék: Sléder 15, Somlai, Farkas.

Vezetőedző: Deme Gábor

Másodedzők: Sándor Renáta és Tumpech Ádám.

A találkozón látottakat Deme Gábor így foglalta össze az egyesület honlapján: – Örülök a pontszerzésnek. Jó csapathoz érkeztünk és tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz a Budaörs elleni. Ahhoz képest, hogy legutóbb, a Gödöllő ellen csak hét emberrel tudtunk kiállni, remekül összekaptuk magunkat – ezt nem először csinálták meg a lányok. Büszke vagyok rájuk! Nagyon sokat lendített a játékunkon, hogy Sléder Kittit becseréltem – az ő csapatkapitányhoz méltó mentalitása és játéka révén aztán mindenki jó teljesítményt nyújtott. Fontos, hogy ezeken a meccseken önbizalmat gyűjtsünk, hogy a rájátszás során az ilyen mérkőzéseket már behúzzuk. A Budaörs extrát mezőnyözött és kiválóan fogadott nyitást. Ahhoz, hogy feljebb kerüljünk, az alsóházi csapatok ellen lassan nyernünk kell, de nekünk most az az elsődleges, hogy álljunk össze a rájátszásra. Ebben fontos szerepe lehet annak, hogy, ha minden igaz, hétfőtől már ismét teljes kerettel tudunk készülni.

A forduló további eredményei:

MÁV Előre SC – CoreComm-VESC 3-0

Penta Gödöllői RC – Kispest SE 3-0

TFSE – Eötvös DSE 3-0

A női röplabda NB I állása:

  1. Penta Gödöllői Röplabda RC (30-4) 28
  2. MÁV Előre SC (29-5) 27
  3. TFSE (28-7) 26
  4. Budaörsi DSE (17-21) 14
  5. Kispest SE (17-21) 14
  6. CoreComm-VESC (9-23) 9
  7. Eötvös DSE (6-29) 3
  8. Jászberényi VT (4-30) 2

A Budaörsi DSE és a Kispest SE 11-11 mérkőzést játszott, míg a többi csapat még csak 10 találkozón van túl.

A 11. fordulóban a Jászberényi VT február 12-én, szombaton a CoreComm-VESC együttesét fogadja. A találkozó 17 órakor kezdődik a Bercsényi úti játékcsarnokban.

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?