Ellenzéki lakossági fórum Jászapátiban

Dr. Brenner Koloman, a Jobbik országgyűlési képviselője, az országgyűlés alelnöke volt a vendége dr. Kertész Ottónak, az ellenzéki összefogás, az Egységben Magyarországért pártszövetség képviselőjelöltjének azon a lakossági fórumon, amelyet január 21-én, pénteken délután Jászapátiban, a Művészetek Házában tartottak.

A fórumon Szekeres Imre, a választókerület egykori képviselője köszöntötte a jelöltet és vendégét.

– Azért jöttünk ma össze, hogy Önök megtudják, mit tervez választási győzelme után az ellenzéki összefogás, és milyen programot hirdet a Jászságban képviselőjelöltünk – mondta Szekeres Imre.

Először dr. Brenner Kolomant hallgathatták meg az érdeklődők, aki elmondta, hogy a hat együttműködő ellenzéki párt immár egy éve dolgozik a közös program kialakításán. Márk-Zay Péter miniszterelnök jelölttel közösen zajlik a különböző fejezetek lezárása.

– A legfontosabb az, hogy végre jólétet szeretnénk teremteni a magyar polgároknak 12 év egypárti, fideszes túlhatalom után. A szociális szférára nagyon nagy hangsúlyt fektetünk, s azonnal csatlakozunk az Európai Ügyészséghez, tehát az uniós források elérhetőek lesznek számunkra. Ez pedig azt is jelenti, hogy lesz mozgástere a felálló Nemzeti Egységkormányunknak. Azért használom ezt a megnevezést, mert mi a teljes politikai spektrumot lefedjük, hiszen a jobb-közép keresztény-szociális jobbik a baloldali, a liberális és a zöld politikusokkal együtt fogja visszaállítani azt a kiegyensúlyozott polgári demokráciát, amely szükséges ahhoz, hogy felzárkózzunk a nyugati jóléthez. Szégyen, hogy ma Romániában magasabb a minimálbér és a pedagógusok bére is, mint Magyarországon. Külön minisztériuma lesz például az egészségügynek, hogy az emberek megfelelő ellátást kapjanak  az állami egészségügyben – mondta a fórum jobbikos vendége.

Dr. Kertész Ottót bemutatkozásra és programhirdetésre kérte Szekeres Imre, aki megjegyezte, nagyon jó jelöltet sikerült állítanunk a Jászságban, akinek jó esélye van, hogy legyőzze a fideszes Pócs Jánost.

– Jászsági gyerek vagyok, s néhány év kivételével, amikor tanultam, itt éltem az életemet. Voltam önkormányzati képviselő, s mint állatorvos is sokan ismernek. Mindig aktív tagja voltam a közéletnek, s most azért vállaltam el a jelöltséget mert, nagyon irritált az a hangnem, ami a politikában meghonosodott Magyarországon. Mindig szolgálatot teljesítettem, s ezt szeretném tenni képviselőként is – mondta bevezetőjében dr. Kertész Ottó, majd a körzetet érintő elképzeléseiről is szólt.

– Nagyon sok megoldásra váró feladat van a Jászságban. Az útjaink állapota közismert, azokon van mit javítanunk. Vissza kell kapniuk a településeknek, akik vállalják, az iskolák működtetését, természetesen megfelelő finanszírozás biztosításával. Meg kell adni annak a lehetőségét, hogy helyben azok döntsenek sok kérdésben, akik itt laknak. A Jászságban probléma a cigányság helyzete, amely semmit sem változott az elmúlt 12 évben. Javítani kell végre életkörülményeiken, s akkor a bűnözés is kisebb gondot jelent majd a térségben – mondta a képviselőjelölt, aki szólt még az egészségügy rendbetételéről, s egy erős szociális háló kiépítéséről is. Szakmájából adódóan pedig megjegyezte, hogy mivel nagyon sok a kisállat a térségben, ezért az állatorvosi ügyelet felállítására is nagy szükség van.

Vélemény, hozzászólás?