Debreceni siker a TSE pályaavatóján

Négy U-13-as csapat vett részt azon a pályaavató kupán, melyet október 17-én, vasárnap rendezett a Tehetség SE Jászberényben a Tesco mögötti futball bázisán.

A Tehetség SE romániai partner egyesülete, a Marosvásárhelyi SE, a Debreceni VSC és a Diósgyőri VTK fiataljai voltak a jászberényi pályaavató részesei a vasárnapi tornán. Nagyszerű időben kezdődött a mérkőzéssorozat, melynek megnyitóján ott volt Budai Lóránt polgármester is.

Az U-13 csapatok tornáján 2×20 perc volt a játékidő és egy kapus, valamint nyolc mezőnyjátékos lehetett egyszerre a pályán. A torna a házigazdák és a marosvásárhelyiek mérkőzésével kezdődött, melyet a vendégek nyertek 4-1-re. A második mérkőzésen a diósgyőriek revánsot vettek a berényiek vereségéért és meglepetésre 7-0-ra verték a marosvásárhelyieket, akik nagyon megilletődötten léptek pályára ezen az összecsapáson. A folytatásban a debreceniek átrobogtak a házigazdákon, a DVSC 7-1-re verte a TSE-t.

Az ebédszünetben sem volt üres a pálya, hiszen U-7-es fiúk és lányok lepték el a pályát. A DVSC, a TSE és Farmos ifjú tehetségei vívtak egymással késhegyre menő küzdelmet, melynek végén mindenki nyakába érem került.

A rövid pihenőt követően a DVSC fiataljainak alaposan meg kellett küzdeni az újabb sikerért a marosvásárhelyiek ellen. Pedig már 5-1-re is vettek a debreceni fiatalok, ám a végeredmény 5-4 lett. Meglepően kezdődött a TSE – DVTK találkozó is. A berényi gyerekek elhúztak 3-0-ra, majd 4-3-ra is vezettek. A vége 4-4 lett, s akkor még nem lehetett tudni, hogy ezzel elúszott az első hely a diósgyőriek számára. A tornazáró mérkőzésén ugyanis nekik győzni kellett volna a DVSC ellen, ám 0-2-ről csak egyenlíteniük sikerült. Így pedig a cívis városba került a győztesnek járó kupa.

A TSE pályaavató kupájának végeredménye:

  1. DVSC (14-7) 7
  2. DVTK (13-6) 5
  3. Marosvásárhelyi SE (8-13) 3
  4. Tehetség SE (6-15) 1

Különdíjat kaptak a csapatok legjobb teljesítményt nyújtott játékosai:

Seruca Márk (DVSC)

Riczu György (DVTK)

Selyem Balázs (Marosvásárhelyi SE)

Kohári Dominik (Tehetség SE)

A torna legjobb kapusa:

Nagy Péter (Tehetség SE)

A torna legígéretesebb játékosa: Kristóf Zalán (DVTK)

A díjak átadásában Fejes Attilának, a Tehetség SE elnökének az egyesület 2003-a csapatának korábbi játékosai, Molnár Dávid, Solti László, Perlaki Gergő és Perlaki Kristóf segédkezett.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?