Kikapott a JFC és a JRK is

Nem volt jó hétvégéje női röplabdázóinknak és férfi labdarúgóinknak sem. A Jászberényi RK idegenben, a Jászberényi FC hazai pályán szenvedett vereséget.

Egyre nagyobb a baj a labdarúgó NB III Keleti-csoportjában szereplő Jászberényi FC háza táján. Az együttes négy forduló után még három győzelemmel és egy döntetlennel az élmezőny tagja volt, ám a következő 8 mérkőzéséből 7-iet elveszített, s jelenleg már az alsóház tagja. Vasárnap a békéscsabaiak második csapata vendégszerepelt Jászberényben, s ahogy a felkészülés során, úgy most bajnokin is legyőzték a viharsarkiak Németh Gyula együttesét.

A mérkőzés hőse a vendégek játékosa, Illyés Tamás volt, aki klasszikus mesterhármast ért el, s ezzel eldöntötte a győzelemért járó három bajnoki pont sorsát. A békéscsabai játékos már a 4. percben betalált (0-1), majd kétszer is szerencséjük volt, hiszen Polák labdája mindkét alkalommal a kapufát találta el. A 17. percben már szerencsésebb volt a hazai alakulat, hiszen Sárossy Dániel révén egyenlített a JFC (1-1). A nagyszünetre viszont mégis vendégvezetéssel mentek a csapatok, mert a 21. percben Illyés megszerezte csapat és önmaga második találatát (1-2).

A második félidőből negyedóra telt el, amikor Asztalos megkapta második sárgalapját, s villant a piros. A tíz főre fogyatkozott JFC nagyon nehéz helyzetbe került, s Illyés a 90. percében a kegyelemdöfést is megadta harmadik találatával (1-3)

Jászberényi FC – Békéscsabai 1912 Előre II. 1-3 (1-2)

A 12. forduló további eredményei:

Kisvárda Master Good II. – Termálfürdő FC Tiszaújváros 4-3

DVTK II. – Tállya KSE 4-0

Eger SE – Füzesgyarmati SK 2-3

BKV Előre – Aqua-Generál Hajdúszoboszló 2-0

DEAC – Kolorcity Kazincbarcika SC 1-4

Putnok FC – Tiszafüredi VSE 1-1

Hidasnémeti VSC – DVSC II. 1-4

Törökszentmiklósi FC-Veteriner – Újpest FC II. 1-2

SBTC – Sényő-CARNIFEX SC 0-0

A Keleti-csoportban a BKV Előre továbbra is 100%-os teljesítménnyel 36 ponttal áll az élen. A második Kazincbarcika 34, a harmadik DEAC 26 pontos. A Jászberényi FC 13 ponttal jelenleg a 14. helyen áll.

A 13. fordulóban, október 20-án, szerdán megyei rangadón lép pályára a JFC Tiszafüreden, majd a hét végén, október 24-én a DVSC II. csapatát fogadja Németh Gyula együttese.

 

Vereséggel kezdte a szezont a JRK

A hét végén megkezdődött a női röplabda NB I-ben is a 2021/2022-es szezon. A sérülések és betegség sújtotta Jászberényi RK az egyik bajnokesélyes, a TFSE otthonában lépett először pályára. A találkozó sajnos nagyon egyoldalú játékot hozott, s a hazaiak különösebb megerőltetés nélkül nyerték meg 3-0-ra a találkozót.

TFSE – Jászberényi RK 3-0 (10, 9, 8)

A mérkőzést követően az edzők az alábbiak szerint értékelték a látottakat (forrás: jrk.hu):

Csépke Gábor (TFSE): – Elsősorban a saját csapatomnak, másodsorban a jászberényieknek gratulálok. Példaértékű, hogy ilyen erőviszonyok mellett is helyt álltak a pályán. Ezt a mérkőzést kicsit még a felkészülés részének tekintettük és tökéletesen szolgálta azt a célt, amit megfogalmaztunk erre az estére. Nagyon örülök, hogy végig koncentráltan tudtunk játszani és kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk. Ha lesz rá lehetőségünk, szeretnénk megnyerni a bajnokságot, de az elsődleges célunk, hogy csapatként előre lépjünk.

Deme Gábor (JVT): – Sajnos nem tudtuk megnehezíteni a jó erőkből álló TFSE dolgát.

Az első forduló további eredményei:

CoreComm-VSC SC – Penta Gödöllői RC 0-3

Budaörsi DSE – MÁV Előre SC 0-3

Kispest SE – Eötvös DSE 3-2

 

A bajnokság 2. fordulójában, október 24-én, vasárnap a Penta Gödöllői RC csapatát fogadja majd a JRK.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?