Vereség gyenge játékkal

A férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjában szombaton az RKA Pécs együttesét fogadta a JKSE csapata. Mindkét gárda győzelemmel kezdte az idényt, de a második forduló után már a pécsiek állnak jobban.

Az az igazság, hogy a Rátgéber Kosárlabda Akadémia Pécs elleni hazai találkozóra nem érdemes sok szót vesztegetni. Az ország legtehetségesebb fiataljait összegyűjtő és magas szinten képző akadémia csapata ugyanis a játék minden elemében jobb volt a mieinknél és magabiztos játékkal szerezte meg idegenben is a győzelmet.

A mieink 17 percig tudták csak a lépést tartani a vendégekkel. Addig 2-4 ponttal vezettek Rakicsék, ám a nagyszünetre már 5 pontos vendégelőnnyel mehettek a csapatok. A második félidőben pedig esélyünk sem volt a fordításra. Az első fordulóban, a bajaiak ellen nyújtott játékhoz képest minden tekintetben csalódást hozott számunkra ez a szombat délután.

Hatvanegy dobott ponttal nem lehet egy ilyen fiatal, rohanós kosárlabdát játszó fiatal csapat ellen nyerni. Kihagytunk 11 (!) büntetőt, s a mezőnyből is mindössze csak 36%-kal dobtunk. A lepattanózást is a pécsiek nyerték 44-30-ra. Ahogy azt a szurkolók mondani szokták, ez volt az a mérkőzés, amit reggelig is játszhattunk volna, akkor sem nyertünk volna meg.

Jászberényi KSE – RKA Pécs 61-75 (17-16, 15-21, 11-17, 18-21)

Jászberényi KSE: Olasz 9, Velkey 9/6, Rosic 13/3, Fekete 1, Rakic 6. Csere: Meleg 11/9, Nagy S. 4, Chester 7/3, Homoki 1, Várbíró.

RKA Pécs: Lados 8, Meszlényi 2, Benke 12/9, Rátvay 10, Djordjevic 17/3. Csere: Kocsis 14/6, Váits 8/6, Scherer 2, Kollár, Bíró L. 2, Kármán.

A találkozót követő sajtótájékoztatón érthetően a pécsiek nyilatkoztak elégedettebben.

Földi Sándor, a JKSE vezetőedzője: – Nagyon csalódott vagyok, mert szinte semmit sem úgy csináltunk ezen a találkozón, ahogy terveztük. Nagyon gyengén játszottunk, s ez nem fordulhat elő még egyszer. Sokkal fegyelmezettebben, keményebben és alázattal kell játszanunk. Nem segítettük egymást a pályán, s ez meglátszott az eredményben is. Most három nagyon nehéz idegenbeli találkozónk jön, s azokon ilyen játékkal nem lesz esélyünk a győzelemre. Azaz, nagyon sokat kell javulnunk. Gratulálok a pécsieknek, mert megérdemelten győztek le bennünket.

Ivica Mavrenski, az RKA Pécs vezetőedzője: – Mi most is sok fiatallal álltunk fel és sikerült nyernünk Jászberényben, ami nagy dolog. A második félidőben nagyon jól védekeztünk, s a 61 kapott pont nagyon jó eredmény. Támadásban is türelmesek voltunk, s ez ma győzelmet eredményezett. Gratulálok a csapatomnak és minden jót kívánok a folytatásra a jászberényieknek.

Uros Rosics, a JKSE játékosa: – Tudtuk, hogy egy fiatal, gyors csapat ellen kell játszanunk, de szinte semmit sem sikerült abból megvalósítanunk, amit terveztünk. Nagyon gyengén támadtunk, rosszul dobtunk, s 61 ponttal nem lehet mérkőzést nyerni.

Kocsis Zalán, az RKA Pécs játékosa: – Tudtuk, hogy egy rutinos játékosokkal is rendelkező Jászberény lesz az ellenfelünk. Fontos volt, hogy a lepattanó csatát mi nyertük, s természetesen az is, hogy jobban dobtunk, mint ellenfelünk.

Az NB I/B piros csoport 2. fordulójának további eredményei:

Bajai Bácska FKE – Nagykőrösi Sólymok KE 83-93

BKG Príma Akadémia – Pécsi VSK-CARGATE 119-62

Salgótarjáni KSE – Conoil Pápa KC 56-54

MAFC – Budapesti Honvéd SE 52-81

Óbudai Kaszások – TF-BP 85-94

Veszprémi Kosárlabda Kft. – Vasas Akadémia 81-83

Két forduló után már csak két együttes, az RKA Pécs és a BKG Príma Akadémia 100%-os, míg a Bajai Bácska FKE és a MAFC nyeretlen. A többiek, így a JKSE is egy győzelemmel és egy vereséggel áll.

A bajnokság 3. fordulójában a JKSE az Óbudai Kaszások ellen idegenben lép pályára:

október 9. – szombat

17.00 óra: Óbudai Kaszások – Jászberényi KSE

 

Vélemény, hozzászólás?