Idősek Világnapja

Az Idősek Világnapján, október 1-jén a Jászság minden településén, így városunkban is rendeztek ünnepséget a szépkorúak számára. Az Ifjúsági Házban Budai Lóránt polgármester és Pócs János országgyűlési képviselő köszöntötte az idős embereket, majd a Legyen a Horváth kertben Budán című operettműsor kezdődött.

– Amikor szerveztük Önöknek ezt a mai délutánt, még nem tudtuk, hogy milyen lesz a járványhelyzet. Szerettük volna, ha minél többen eljönnek ma az Ifjúsági Házba. Örülök hogy ilyen sokan vagyunk, igaz nem látok egyetlen idős arcot sem – kezdte köszöntőjét Budai Lóránt, s ezzel mosolyt csalt az arcokra.

– Köszönöm Önöknek, hogy évtizedeken át dolgoztak a családjukért, a városért. Sajnos tavaly nem tudtuk megtartani az Idősek Világnapját, ám ma már megerősödve, pozitívan várhatjuk a jövőt. Kis gesztus Önök felé a virág és a műsor, amit adhatunk, fogadják szeretettel – mondta városunk polgármestere.

– Ezen a napon egy kicsit megállunk és tisztelgünk azok előtt, akiknek mindent köszönhetünk. Önök nagyon sok tapasztalattal rendelkeznek, amit átadhatnak nekünk. Sokan mondják, hogy ma más a világ, de az emberek lelke, szíve, mosolya, érzései nem változtak. Mindenki életében vannak olyan pillanatok, amikor döntéseket kell hozni, s ilyenkor fontos, hogy mit kaptunk a szüleinktől – mondta Pócs János, aki óránként másik jászsági településen köszöntötte az ott élő időseket.

Mindketten jó egészséget és jó szórakozást kívántak a megjelenteknek ahhoz az operettválogatáshoz, amely a Legyen a Horváth kertben Budán címet viselte. Eszlár Judit, Hoffmann Richárd és az European Operett táncosai nagyon jó hangulatot teremtettek. Sok közismert operett slágert a közönség együtt énekelt a művészekkel.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?