Köszönöm! Köszönjük!

A fenti címmel juttatott el sajtónyilatkozatot szerkesztőségünkbe dr. Gedei József, aki az ellenzéki előválasztáson a DK, a Momentum és a Liberálisok jelöltje volt. Írását változtatás nélkül közöljük.

Köszönjük, hogy a Jászságban óriási számban vettek részt a választópolgárok az ellenzéki előválasztás első fordulóján. Sokszor mondtam a kampányban, és most is mondom,  ez az első, komoly lépés a Fidesz rendszer lebontásához, egy új köztársaság megteremtéséhez, ahol nemcsak a Fidesz elit dönt és juttat magának hatalmat, pozíciót, munkát a hozzá való lojalitás alapján, hanem azok kerülnek előtérbe, akik munkájukkal, szorgalmukkal érdemesek rá.

Külön köszönöm ez előválasztásban feladatot vállalóknak, kollégáimnak, a DK támogatóinak, hogy közreműködtek a Magyarországon és a Jászságban még példa nélkül álló ellenzéki előválasztásban.

Köszönöm azoknak, akik megőrizték a nyugalmukat és megértették azokat, akik erre nem voltak képesek, itt Jászberényben is. Sok és méltatlan támadás ért bennünket, engem is. Már hosszú hónapokkal ezelőtt. Ezekkel nem álltam a nyilvánosság elé. Nem jajongtam, holott más esetben még büntető feljelentést is megértek volna. A közszereplőknek magasabb bírálhatósági szintet kell kibírniuk és saját közéleti-, sőt magántevékenységüknek nagyobb átláthatóságát kell biztosítaniuk. Ha bíráljuk az off-shore cégeket, akkor nem lehetünk off-shore cégek közelében. Ha bíráljuk a Fidesz korrupt gazdasági támogatásainak rendszerét, akkor annak nem lehetünk javadalmasai. Ha bíráljuk a sajtószabadság hiányát, akkor magunk nem korlátozhatjuk azt. Ha bíráljuk a Fidesz pökhendiséget, kioktató stílusát, akkor magunk nem lehetünk megrészegedve kicsinyke és időleges tisztségeinktől. Hiszem, hogy a demokráciát nem lehet lebontani antidemokratikus megoldásokkal.

Most a jogállam visszaállításához szükséges első lépést tettük meg. Hamarosan jönnek az eredmények. Én elfogadom a szavazók döntését és ott folytatom a szolgálatukat, ahová engem küldenek, hiszen közéleti tisztségem elvállalásakor erre tettem esküt.

Az első forduló választási eredményétől függetlenül, kérem a DK szavazóit, támogatóimat, hogy ne szűnjenek meg a jogállamért lelkesedni és azért tenni mindig legyenek képesek, a sokak Magyarországáért, gyermekeinkért.

 

Tisztelettel:

dr. Gedei József

a DK, a Momentum és a Liberálisok ellenzéki előválasztási jelöltje

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?