Pénteken kezdi az új szezont a JKSE

Az NB I A-csoportjából kiesett Jászberényi Kosárlabda SE együttese pénteken hazai pályán kezdi meg a 2021/2022-es bajnoki pontvadászatot a Bajai Bácska FKE együttese ellen az NB I/B piros csoportjában.

Egy kiesés után soha nincs könnyű helyzetben egyetlen sportcsapat sem. A Jászberényi KSE egy évtized után búcsúzott az NB I A-csoportjától, s a pénteken kezdődő új szezonban az NB I/B piros csoportjában kezdi meg a pontvadászatot. Az előző évi csapat keretéből senki sem maradt, így teljesen új együttest kellett építeni a régi-új sikeredzőnek, Földi Sándornak, akinek munkáját az edzéseken és a mérkőzéseken a pályán a korábbi közönség kedvenc, Miljan Rakics segíti.

Az augusztus elején kezdett felkészülés során sok edzés és néhány felkészülési mérkőzés szerepelt az új együttes programjában. Az eddigi eredményekből nehéz lenne megjósolni, hogy mit is várhatunk, remélhetünk az előttünk álló idénytől. Főleg úgy, hogy nem igazán lehet azt sem tudni, hogy leendő ellenfeleink pontosan milyen játékerőt képviselnek. Minden bizonnyal el kell telnie néhány fordulónak, hogy kirajzolódjanak az erőviszonyok. Miskolcon tornát nyer az együttesünk, majd a bajnoki főpróbán hazai pályán szenvedtünk vereséget az újpestiektől. Ha igaz a mondás, hogy a rosszul sikerült főpróba után jó lesz az előadás, akkor nem kell félnünk a nyitó mérkőzéstől. Hogy ez így lesz-e, az eldől pénteken a pályán. Az biztos, hogy ennek az új csapatnak nagy szüksége lesz a szurkolók támogatására, ezért fontos lenne, hogy megteljen a csarnok. A közönség lehet az a bizonyos „hatodik játékos” a pályán, aki átsegíti a nehézségeken csapatát.

Hogy a mieink felkészülése hogyan sikerült, s mit vár tőlük mesterük, arról Földi Sándor a következőket nyilatkozta érdeklődésünkre:

– A felkészülés során a fiúk jól dolgoztak. Sokat edzettünk, gyakoroltunk, s jó lett volna még több mérkőzést játszani. Teljesen a 0-ról kezdtük meg a csapatépítést, hiszen mindenki új a keretben. Ehhez képest szépen haladunk, de a játék időnként még döcögős. Három mérkőzésen nagyon jól játszottunk – a nyíregyháza ellen kétszer és Miskolcon a Salgótarján ellen -, ám figyelmezető jel, hogy hazai pályán kétszer olyan ellenfelektől kaptunk ki, akik nem jobbak, mint mi. Mivel a többieknél is sok változás volt a játékoskeretekben, így nehéz megmondani, hogy mit várhatunk a szezontól, Mi szeretnénk a rájátszásig eljutni, mert addigra úgy gondolom, hogy teljesen összeáll már a csapat. Ez persze nem lesz egyszerű, mert a Honvéd, a Veszprém, a BGK és a Vasas is erős lesz és a pécsi akadémia is okozhat sok gondot ellenfeleinek. Nagyon számítok a szurkolók segítségére is, akik már sokszor bizonyították Jászberényben, hogy a legnehezebb pillanatokon is képesek átsegíteni a csapatot. Szerintem együtt képesek leszünk arra, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el és sikeres szezonunk legyen a 2021/2022-es. Az első fordulóban a bajaiakat fogadjuk, s várhatóan nem lesz könnyű dolgunk, mert egy rutinos csapatról van szó. Szerencsére mindenki egészséges és a rendelkezésemre áll. Az első két mérkőzésünket hazai pályán játsszuk és győzelem esetén kellő lendületet kaphatunk a folytatásra. Remélem, hogy így lesz.

A bajnokság első fordulójának teljes programja:

szeptember 24. – péntek

17.30 óra: Jászberényi KSE – Bajai Bácska FKE

18.00 óra: Conoil Pápa KC – Vasas Akadémia

szeptember 25. – szombat

17.00 óra: Óbudai Kaszások – Salgótarjáni kSE

18.00 óra: NKA Pécs – TF. BP

szeptember 26. – vasárnap 

17.00 óra: Nagykőrösi Sólymok KE – BGK Prima Akadémia

szeptember 27. – hétfő

17.30 óra: PVSK CARGATE – MAFC

szeptember  28. – kedd

18.30 óra: Budapesti Honvéd SE – Veszprémi Kosárlabda Kft.

Hajrá JKSE!

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?