Hazai siker a hölgyeknél az erősemberek jászberényi versenyében

Második alkalommal rendezték meg, szeptember 18-án a Lehel Vezér Gimnázium előtt, a Szentháromság téren a BSD Családi Sportnapot, valamint a férfi erős emberek országos döntőjét és az erős nők viadalát. A hölgyeknél Bordás Dorina révén jászberényi győzelmet ünnepelhettünk.

Nagy volt a sürgés-forgás szeptember 18-án, szombaton a Szentháromság téren, a Lehel Vezér Gimnázium előtt. Itt randevúztak ugyanis egymással a legerősebb magyar férfiak és hölgyek, de rendeztek gyermekversenyt és Katus Attila is megmozgatta az érdeklődőket. Akikben nem volt hiány, hiszen a verseny már tavaly elnyerte a helyiek tetszését. Nagy sikert aratott a Dence Fitness SE, a Tina’s Dance és az RSG bemutató is. A versenyzőket és a rendezőket személyesen köszöntötte a verseny főtámogatója, Pócs János országgyűlési képviselő.

Már a délelőtt is sok izgalmat és látványos versengést hozott, de mi a délutánt vártuk jobban, hiszen akkor a hölgyek versenyében a jászberényi Bordás Dorináért is szoríthattunk. A remek hangulatban délelőtt a fiúk, délután a lányok vívtak késhegyre menő csatát a helyezésekért. Mindkét nem esetében hatan-hatan versengtek egymással.

Ami számunkra a legfontosabb volt, Bordás Dorinának nagyszerűen alakult a verseny. Igaz, nem volt könnyű dolga, mert vetélytársai alaposan megizzasztották. Végül holtverseny után azzal szerezte meg az első helyet, hogy az öt versenyszámból ő nyert többet.

Jó bemelegítés volt ez számára a miskolci erőemelő világbajnokságra, melyet szeptember 19-25. között rendeznek. A vasárnap kezdődött világversenyre közel 500 sportolót várnak, akik három versenyszámban – erőemelés, fekvenyomás, felhúzás – döntik majd el a helyezések sorsát. Külön értékelik a férfi és női, az ifjúsági, a junior, a felnőtt, az open és a masters kategóriákban elért eredményeket. Tudomásunk szerint Bordás Dorina csütörtökön kezdi majd a versenyt, melyre sok sikert kívánunk neki.

A jászberényi versenyre visszatérve: jár a dicséret a szervezőknek, rendezőknek és a versenyzőknek is, hiszen remek napot, jó szórakozást biztosítottak azoknak, akik délelőtt, illetve délután megtekintették a látványos, izgalmas versengést. Külön köszönet a jászberényi Bordás családnak, hogy immár második alkalommal sikerült városunkba hozni és megrendezni ezt az egyre népszerűbb eseményt. Reméljük, hogy az elkövetkezendő években is lehet részünk közvetlen közelről szurkolni az erős embereknek Jászberényben.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?