X. Jász Expo & Fesztivál Jászapátin

A jubileumi, tizedik Jász Expót & Fesztivált szeptember 17-19. között Jászapátiban a Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium területén rendezték meg. Az esemény fővédnöke Varga Mihály pénzügyminiszter, miniszterelnök-helyettes volt, aki a pénteki napon előbb megtekintette a vásári standokat, majd megnyitotta a rendezvényt.

 A regionális kiállítás és vásár keretében a látogatók megtekinthették az Új autók 2021 elnevezésű autókiállítást, részt vehettek a Vállalkozói Fórumon és a kapcsolódó kulturális eseményeken is. Mintegy 600 m2-en hatvan kiállító mutatta be termékeit, szolgáltatásait. A házigazda Jászapáti városa és az expót szervező Novico Iroda jóvoltából sok új ismerettel lettek gazdagabbak a vásár látogatói és kiállítói is.

A rendezvény pénteki megnyitóján elsőként Farkas Ferenc, Jászapáti polgármestere mondott köszöntőt. Örömének adott hangot, hogy a jubileumi expó helyszíne Jászapáti lehet, s külön köszöntötte testvérvárosaik, Kunszentmárton és Temerin, küldöttségeit.

Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte, hogy a kormány gyors és határozott intézkedéseinek köszönhetően a magyar gazdaság gyorsan talpra állt a pandémia okozta válságot követően, s ebben nagy szerepe volt Varga Mihály pénzügyminiszternek.

Pócs János, térségünk országgyűlési képviselője is köszönetet mondott Varga Mihálynak és a kormánynak a jászsági vállalkozásokat támogató segítségéért. A képviselő kiemelte, hogy jár a köszönet a gazdálkodó egységek vezetőinek és dolgozóinak is, hiszen a Jászság nyertesen jött ki a válságból. Felvetette, ahogy a Jász Világtalálkozót, úgy a Jász Expót is lehetne évente mindig más jász településen megrendezni.

Megnyitó beszédében Varga Mihály a jövőről is szólt. Elmondta, hogy az unióval ugyan vannak vitáink, ami miatt egyelőre nem kaptuk meg azt a támogatást, amely jár Magyarországnak, de ez nem lehet akadálya terveink megvalósításának. Ennek érdekében történt az elmúlt heti kötvénykibocsátás, amely lehetővé teszi, hogy minden tervezett program megkezdődhet, melyet eredetileg EU-s pénzből szerettünk volna megvalósítani.

– Nincs időnk várni,amíg a viták lezárulnak, s megkapjuk a nekünk járó támogatást. Ha az is megérkezik, akkor az egy újabb lökést adhat majd gazdaságunknak – mondta Varga Mihály, aki megjegyezte, hogy nagy kár lett volna, ha kicsinyes politikai irigység miatt 2021-ben nem rendezték volna meg a jászsági vállalkozások legnagyobb bemutatkozási lehetőségét.

Az ünnepélyes megnyitót követően rövid kulturális műsort követően átadták a vásári díjakat.

A X. Jász-Expo vásári nagydíját kapta: Jászapáti 2000. Mezőgazdasági Zrt.

A X. Jász-Expo vásárdíját kapta: Szatmári Kft. – Jászberény

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat kapta: White Plast Kft. – Jászapáti

Jászapáti város különdíját kapta: Sütőház Kft. – Jászapáti

A Jászsági Önkormányzatok Szövetségének különdíját kapta: Jászfényszaru város standja

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara különdíját kapta: Rosenberger Kft. – Jászárokszállás

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara különdíját kapta: Balkon Virágkertészet – Jászberény

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének különdíját kapta: UNITURN Kft. – Kunszentmárton

A Jászsági Menedzser Klub Egyesület különdíját kapta: Radius Signage Kft. – Jászapáti

Az expót szervező NOVICO Iroda különdíját kapta: Téba Tüzép – Jászberény és Jászapáti

Az expóhoz kapcsolódóan több, nagy érdeklődést kiváltó kulturális program is várta az érdeklődőket a három nap során Jászapátiban. Volt többek között Jászsági viselet bemutató, nyárzáró családi grillparty- és verseny, táncgála és koncertet adott ByeAlex és a Slepp, a P. Mobil, Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar is.

 

Vélemény, hozzászólás?