Gálik Noriszé a jászsági mesterlövész cím

A Tehetség SE rendezte meg, szeptember 4-én szombaton, Jászberényben az I. Büntetőrúgó Országos Bajnokság jászberényi selejtezőjét. Remek időben, nagyszerű hangulatban zajlott a 11-es rúgás, melynek végén a házigazdák fiatalja, Gálik Norisz vehette át a legjobbnak járó díjat.

Több mint 50-en neveztek előzetesen, s közülük mintegy 40-en jelentek meg a jászberényi selejtezőn. A Tehetség SE Tesco mögötti műfüves pályáján minden adott volt ahhoz, hogy sportszerű küzdelemben dőljön el a továbbjutás kérdése. A jászberényi selejtezőből hatan kerültek a területi döntőbe, s két tartalék is bizakodhat még ebben.

A játék nagyon egyszerűen zajlott. Névsor szerint lőtték a büntetőket a versenyzők, s aki belőtte továbbjutott a következő körbe, aki kihagyta kiesett. Az első két körben alig volt kieső, majd a harmadik forduló már alaposan megrostálta a jelentkezőket. A két kapus, Perlaki Krostóf (a Szolnoki MÁV U-19-es csapatának hálóőre) és Vizi Gábor (az alattyáni csapat cerberusa) egyre inkább belejött a védésbe, s ezzel többek továbbjutási álmát „törte össze”.

Akkor forrósodott igazán a levegő, amikor már csak nyolc rúgó maradt. A következő körben Cseh István és Szklenár Péter hibázott, így ők lettek a tartalékok a szeptember 19-i, hajdúszoboszlói területi döntőre. A hat továbbjutó természetesen tovább versengett egymással, hogy eldöntsék ki nyeri a jászberényi selejtezőt. Végül a házigazdák U-16-os csapatának fiatalja, Gálik Norisz bizonyult a legbiztosabb lábú ítéletvégrehajtónak, s ő lett az a mesterlövész, aki átvehette az első helyezettnek járó labdát és díjat.

 

A jászberényi selejtezőből továbbjutott a hajdúszoboszlói területi döntőre:

Gálik Norisz, Baktai Zoltán, Benus Márk, Cserni Balázs, Gácsi Richárd és Sós Ferenc.

A kapusok versengését (ki véd ki több büntetőt) 9-8-ra Perlaki Kristóf nyerte, aki így ugyancsak továbbjutott a hajdúszoboszlói területi döntőre.

Az I. Országos 11-es rúgó Bajnokság döntőjét október elején, a Bp. Honvéd – Kisvárda NB I-es találkozó szünetében rendezik meg. Oda már csak a két legjobb rúgó kerül, s ott dől el, hogy ki nyeri a végső győztesnek járó 1 millió forintot.

Egyébként az országban több mint 40 helyszínen bonyolították le a selejtezőket, melyeken több mint 2 000-en vettek rész. Jászberényben jól sikerült a verseny lebonyolítása, s ha lesz folytatása, akkor minden bizonnyal újra itt lehet a jászsági selejtező helyszíne. A bajnokság fővédnöke a 108-szoros magyar válogatott kapus, Király Gábor, akit nem kell bemutatni a sport, a labdarúgás szerelmeseinek.

Fejes Attila (a Tehetség SE vezetője) és csapata a fiatalabbakra is gondolt, s a pálya másik részén 9, illetve 7 méteres rúgó versenyt is rendezett. Előbbit Kovács Gergely (TSE), utóbbit Sziliczei Bálint (TSE) nyerte meg.

A Tehetség SE ezúton is köszönetet mond a támogatóinak, akik a jászberényi selejtező megrendezését és lebonyolítását segítették.

 

Vélemény, hozzászólás?