A diáksportról egyeztettek a  Bercsényiben

A Jászsági Diáksport Bizottság tanévnyitó ülését tartotta szeptember 1-én a Bercsényi Miklós Általános Iskolában. Kiss Attila JDSB elnök meghívását közel harminc, a Jászságból érkezett  testnevelő, pedagógus, sportszervező fogadta el. Az elnök az alábbi tájékozatót küldte szerkesztőségünknek a megbeszélésről.

Az első napirendi pontban új elnököt választottak az egybegyűltek, Bús Linda személyében. Erre azért volt szükség, mert Kiss Attila a titkári funkciót tölti be a 2021-2022-es tanévtől kezdődően. Ezután Veres Pál, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diáksport Bizottság titkára ismertette a tanév diákolimpiai versenyeinek lebonyolítási rendszerét.

Az MDSZ-nél nagyon bíznak abban, hogy ebben a tanévben sikeresen le tudják bonyolítani a diákolimpiai versenyeket minden sportágban, ezért hamarabb el fogják kezdeni ezeknek a megrendezését. A napirendi pontok között szerepelt az is, hogy újra szeretne rendezni a JDSB jászsági és városi sportrendezvényeket is, melyek az MDSZ-től függetlenek. Ezeket pontozzák (a részvétel és a helyezések alapján), és a tanév végén jutalomban részesítik az intézményeket. A résztvevő testnevelők átbeszélték a problémákat, és közösen keresték a megoldásokat is. Nagyon jó ötletek hangzottak el, melyek megvalósítása a vezetőség feladata lesz.

Megköszönték a volt JDSB elnök, Szöllösi Károly, és a volt JDSB titkár, Weiszmüller Imre 30 éves munkáját is, és jelezték, hogy továbbra is számítanak a segítségükre. Amire már idén ősszel szükség lesz, hiszen Jászberényben elsőként szeptember 27-én lesznek sportrendezvények a Magyar Diáksport Napja alkalmából. Ezt követően egy futófesztivál, majd a középiskolásoknak is egy rendezvény, a 2020-as év kiemelkedő sportolóinak jutalmazása, az év végén pedig az óévbúcsúztató sportnap megrendezése tartoznak a feladatok közé.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?