A Kései Kitérő a Rockfeszt tehetségkutatójának nyertese

Húsz év után, ismét rockfesztivál lesz városunkban. A Lehel Rockfeszt keretében egy tehetségkutató versenyt is meghirdettek a szervezők. A zsűri szeptember 2-án, az Y Házban döntött arról, hogy a jelentkező bandák közül ki a győztes, aki a szeptember 18-ai programot nyithatja majd a Székely Mihály Szabadtéri Színpadon.

Huszonnégy együttes nevezett a tehetségkutatóra, s közülük a zsűri értékelése alapján hat emelkedett a többiek fölé. Egy csapat viszont nem tudott volna szeptember 18-án színpadra állni, így a másik öt banda jutott a tehetségkutató döntőjébe.  A zsűri tagjai közülük választották ki a végső győztest szeptember 2-án az Y Házban.

A zsűri tagja volt: Budai Lóránt – polgármester, Szórád Jimmy – Kowalsky meg a Vega, Kátai Tamás – Liszt Ferenc zeneakadémián végzett zenetanár,  Agócs Tibor – ex Trió FM Torzító műsorvezető, Bódis Éva – ex Trió FM Torzító műsorvezető, Lehel Rockfeszt szervező, Sápi Márton – Magor zenekar, Lehel Rockfeszt főszervező + a közönség. Utóbbiak a rendezvény közösségi oldalán szavazhatott a produkciókra.

A zsűri tagjai közül öten személyesen jelentek meg az Y Házban, míg Kátai Tamás online vett részt a zsűrizésben. Bár többször is látták már a döntős bandák által beküldött anyagot, együtt is megtekintették, meghallgatták azokat. Előtte egyeztették azt is, hogy milyen fő szempontokat vesznek figyelembe a pontozás során. Az értékelőlapok kitöltése után pedig mindenki elmondta, ő hogyan és miért döntött az általa legjobbnak tartott csapat mellett.

Az öt döntőbe jutott banda:

Escape My Shadows

F.É.K. Zenekar (jászberényi csapat!)

PlusBass

Kései Kitérő

Cloud Factory Zenekar

Az értékelés során kiderült, hogy két csapat, az Escape My Shadows és a Kései  Kitérő futott versenyt mindenkinél az első helyért, melyet végül utóbbi együttes nyert meg. Azaz, ők nyithatják majd a szeptember 18.-ai VIII. Lehel Rockfesztet a Székely Mihály Szabadtéri Színpadon.

No, meg nyertek még egyet, s mást:

– 50 ezer Ft fellépti díj,

– Rádiós játszás a Rocker Rádióban,

– Egy karton, a zenekar nevével ellátott Jim Beam whiskey,

– 50 ezer Ft értékű hangszercsomag a Duó Hangszerüzlet felajánlásából,

– 50 ezer Ft értékű tetoválás kupon az Inklusive Tattoo jóvoltából,

– egy havi korlátlan bérlet a zenekar tagjainak a BSD.Gymben.

Az eredményhirdetés során Bódis Éva még kiemelte, hogy a rendezvényen a tehetségkutatás és a szórakoztatás mellett kiemelt szerep jut a jótékonykodásnak is. Rendkívül fontosnak tartják ugyanis a zenei nevelés minél korábbi támogatását. Ezért tombolát árulnak majd, melynek bevételéből egy jászberényi óvodának fognak gyermekhangszereket vásárolni.

A történeti hűség kedvéért mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy a korábbi Jászberényi Rockfesztiválokon olyan ismert zenekarok kezdték a pályafutásukat, mint a Road zenekar és a Vad Fruttik. Most Lehel Rockfeszt néven indul újra az egykori nagysikerű rendezvény. A szervezőknek 20 év után újra kellett gondolnunk a koncepciót, modernizáltabb formában, a kornak és az azóta felnőtt új generáció igényeinek megfelelően kellett alakítani a fesztivált. Természetesen nem elfeledve az eredeti kezdeményezőket, a Jászberényi öreg zenészek körét, közülük is kiemelve Szajkó Sanyi bácsit. Ő sajnos most (egészségügyi okok miatt) nem tudott részt venni a zsűrizésen, de remélik, hogy a fesztiválon már találkozhatunk vele.

Szeptember 18-án tehát a Kései Kitérő zenekar kezdi a programot, majd a jászsági zenészek tisztelegnek az idén 40 éves Metallica előtt: Metallica 40 tribute …And Jászság for All című produkcióval. Ezután a jászberényi illetőségű Magor zenekar játszik, majd az est sztárfellépője, hazánk egyik legnépszerűbb rockbandája, a többszörös arany- és platinalemezes Depresszió zenekar lép a színpadra.

Egy nagyszerű kezdeményezés újraéled városunkban, köszönhetően annak, hogy vannak, akik megszervezik azt, s vannak akik támogatják, szponzorálják is a Lehel Rockfesztet. Az biztos, hogy szeptember 18-án a rock ünnepe lesz Jászberényben, s erre minden bizonnyal telt ház előtt kerül majd sor a Székely Mihály Szabadtéri Színpadon.

Így legyen!

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?