Könyvbemutatón az Iráni nagykövetségen

Dr. Gedei József alpolgármester, az alábbi informális sajtóanyagot juttatta el szerkesztőségünkbe.  Írását változtatás nélkül közöljük.

„A szerelem rabjaként szabad madár lettem” címmel jelent meg Sinai Varga Gizella magyar-iráni festőművész élete a Kocsis Kiadó Zrt. gondozásában. A könyv bemutatójára a budapesti iráni nagykövetségen került sor, ahová Hamid Reza Nafez Arefi nagykövet hívta meg Jászberény képviselőjét.

Közismert, hogy Jászberény meghatározó szerepet játszik az iráni-magyar kapcsolatokban, hiszen testvérvárosunk Yazd. A két nép gyökerei azonosak. A Kaukázusig, az oszét és jász nép bölcsőjéig vezethető vissza.

A könyvbemutatón a magyar diplomaták és külügyi vezetők mellett számos ország nagykövete jelent meg, akikkel szót válthattam és felhívhattam a figyelmüket Jászberény szépségére, barátságos lakóira és kulturális gazdagságára. A bemutatón elhangzott, hogy a kultúra híd, amely összeköt és megakadályozhatja a háborút.

A népek, nemzetek békés egymás mellett éléséről Sinai Varga Gizella szép kiejtésű magyar szavai most is itt csengenek a fülemben.

Megköszöntem és arra kértem, jöjjön el hozzánk, Jászberénybe. Dolgozzunk együtt egymás jobb megismeréséért, a békéért.

Gedei József  alpolgármester

Vélemény, hozzászólás?