A 15. Homoki találkozó

Immár 15. alkalommal rendezték meg, július 24-én Homokon, az elszármazottak hagyományos nyári találkozóját, melyről Bábosik Józsefné főszervező tájékoztatta szerkesztőségünket.

A templom kertjében sok régi és néhány első „találkozós” gyülekezett a kora reggeli órákban, amikor megérkeztünk a mára már állandósult kis szervező csapatunkkal. A szokásos feladatokat megbeszéltük, így az aggregátort, ami a vizet biztosította, most is Kispál János kezelte. A finom pörköltet, mint minden találkozó alkalmával, a Pozsonyi házaspár és Cserta Károly főzte. A csokrokról, melyeket a helyi temetőben egykori iskolatársaink, ismerőseink sírjánál helyeztünk el virágfelelősünk, Mizsei Béla gondoskodott.

A találkozó a hagyományoknak megfelelően nyársalással kezdődött és strucctojásból készült rántottával egészült ki. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a térség önkormányzati képviselőjének, Balogh Donát úrnak, aki a találkozóra személyesen hozta el ajándékát és hozzájárult a kiadós reggelihez. A strucctojás rántotta mindenkinek nagyon ízlett, még egyszer köszönjük!

Reggeli után lovaskocsikra szálltunk, melyek elé Gedei Miklós és Muhari Béla saját lovaikat fogták be és megkezdődött a több mint 3 órás kocsikázás. Ezúttal a Homokról elszármazottak egykori tanyáit kerestük fel a dűlők mentén és a jó hangulathoz nagyban hozzájárult Bathó István is, aki tangóharmonikázott, miközben mi a régi nótákat daloltuk.

Mire visszaértünk az ebéd is elkészült, s mindannyian jókedvűen koccintottunk hozzá a finom borral, amit ebben az évben is Bujdosó Béla hozott Andornaktályáról. Ebéd után egy rövid osztályfőnöki órát tartottunk amelynek során mindenki beszámolt az elműlt év eseményeiről. Ezután pezsgővel és finom csoki tortával ünnepeltük meg a 15. Homoki Találkozónkat és újra megszólalt a tangóharmonika is.

A nap végén úgy köszöntünk el egymástól, hogy jövőre ugyanitt, ugyanígy, ezzel a jó kedvvel találkozunk, mi régi-új elszármazottak, mert ezúttal is nagyon jól éreztük magunkat.

Bábosik Józsefné, szervező

Vélemény, hozzászólás?