Politikai okokat gondol leváltása és visszahívása mögött Bobák Zsolt

Szerdán délelőtt a Promenádon tartott sajtótájékoztatót Bobák Zsolt önkormányzati képviselő, aki néhány nappal korábban a képviselő-testület rendkívüli ülésén veszítette el a Városüzemeltetési Bizottság elnöki posztját és a bizottságból is visszahívták többségi döntés alapján. E döntésről kívánta elmondani véleményét a nyilvánosság számára.

– A legutóbbi testületi ülésen a fideszes többség Dobrán Gyula hathatós segítségével három pontban módosította a testület szervezeti és működési szabályzatát. Annak a Dobrán Gyulának a segítségével, aki vasárnap még Jászapátin a FIDESZ ellen tüntetett – kezdte sajtótájékoztatóját Bobák Zsolt, aki megjegyezte, hogy közel hét éve tagja és majd két éve vezetője a Városüzemeltetési Bizottságnak, amely vezetésével az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatának megfelelően végezte a munkáját. Ezzel kapcsolatban soha, senki, semmilyen észrevétellel nem élt feléje. Ebből a képviselő, volt elnök azt a következtetést vonta le, hogy esetében politikai döntés született.
– Csak személyeskedő, hazugságokkal teli hozzászólásokat hallhattunk az előterjesztőktől, már aki egyáltalán megszólalt. Tamás Zoltán hozzászólása is kifejezetten politikai jellegű volt. Ő a városi újságban is azt írta, hogy én a város szégyene vagyok, de ez attól, akit 10%-osnak neveznek városszerte és az országgyűlési képviselő bábjának tartanak, igen furcsa megjegyzés. Ezért nem nekem kellene szégyellnem magamat – mondta Bobák Zsolt, aki reagált Dobrán Gyula és Szatmári Anikó kijelentéseire is. Nevetséges és hazug indokokat említett a képviselő velük kapcsolatban. A negyedik előterjesztőről pedig csak annyit jegyzett meg, számára nem meglepetés, hogy Bohárné Bathó Rozália ezúttal is néma maradt.
– Jó munkát kívánok a bizottság új elnökének, Bódis Bélának. Remélem Szatmári képviselő asszony majd meg lesz elégedve vele, amikor vágja a játszótereken a füvet. Talán ösztönözni is fogja azokkal a füves sütikkel, amiket korábban oly előszeretettel emlegetett. Remélem azt is, hogy a galambpiszok eltávolításában is sikeres lesz majd az új elnök, ami neki olyan kellemetlen, hiszen ezért lett képviselő – mondta Bobák Zsolt.
Az indulatok úgy tűnik továbbra sem csitulnak, azaz a két oldal közötti együttműködésre továbbra sincs sok esély. Ez pedig a város esélyeit rontja a problémák megoldása terén. Jelenleg úgy tűnik, hogy a FIDESZ van nyerő helyzetben a Mi Hazánk Mozgalom képviselőjének támogatásával, hiszen nyolcan tulajdonképpen megbéníthatják a városvezetést, hiszen minden konszenzus nélkül olyan döntéseket hozhatnak, amilyeneket csak szeretnének. Hogy ez kinek lesz jó és mennyire, azt majd az idő eldönti. Csak nehogy kifussunk az időből…

Vélemény, hozzászólás?