Hello Jászberény Sportnap

A Hello Jászberény Sportnap szervezőire a július 17-én, szombaton, a hajnali órákban jött eső ugyan ráijesztett, ám az égiek ezt követően kegyeikbe fogadták a nap résztvevőit és egészen estig zajlottak a programok. A rendezvény végén méltán lehettek elégedettek a szervezők, hiszen sokan vettek részt a sportnapon, amely nagyszerű hétvégi időtöltés volt kicsiknek és nagyoknak is.

A Széchenyi 2020 keretében a Befektetés a jövőbe című, a Magyar kormány által is támogatott pályázat keretében a Jászberényi Női Kézilabda Egyesület és a Jászapáti Városi Sportegyesület a társmegvalósító Tehetség Sportegyesülettel karöltve rendezte meg a Hello Jászberény Sportnapot. Két helyszínre, a Hűtőgépgyár melletti futballpályára és a Lehel Termálfürdő és Kemping területére szerveztek programokat. A futballpályán már reggel 9 órakor megkezdődött a program, ahol az Andi Fitness és ovis focikupa, valamint taekwondo bemutató, kosarasok és ökölvívók várták az érdeklődőket.

A Lehel Termálfürdő és Kemping területén pedig 10 órakor vette kezdetét a program. Budai Lóránt polgármester megnyitójában köszönetet mondott a sportszervezeteknek, hogy olyan színvonalas programokat szerveznek a pandémia után, melyeken sokan vesznek részt. A közösségi érzés nagyon fontos, főleg egy ilyen bezárt világ után, mondta a polgármester, akinek szavai után beindult az élet a strand területén. Volt vízitorna és úszás oktatás, s a Wolverines Amerikai Futball Klub tagjai is várták az érdeklődőket. A színpadon és előtte egymást váltották a fitness programok. Volt Niki Fitness, Zumba Fitness, majd fél egy után a nap sztárvendége Rubint Réka mozgatta meg alaposan a résztvevőket. Ő igazán nem is volt vendég, hiszen Jászebrénybe hazajár. Az pedig, hogy mit jelent neki ma is a város, az kiderült rövid monológjaiból, melyekkel színesítette az Alakreformot.

Az Egészségponton dietetikus, gyógymasszőr és ápolónő is várta az érdeklődőket, akik a tanácsok mellett súly- és vérnyomásmérést is végeztek. A délutánt a jógázók kezdték – volt gyermek és kundalini jóga, valamint hathan jóga is -, majd a Dance Fitness SE, illetve a Lehel Melody TSE sportolói tartottak bemutatót. A Jászberényi Baseball és Softball Club, valamint a Ragnarök képviselői is várták az érdeklődőket, miközben a strandkézilabda pályán egészen estig tartott a Berény-Therm Kupa, melyen kilenc női csapat versengett egymással.

Reggeltől estig nem volt megállás, a programok egymást követték, s szerencsére érdeklődőkben sem volt hiány. Jár a dicséret a szervezőknek, s csak abban bízhatunk, hogy lesz majd folytatás, s a II. Hell Jászberény Sportnapról is beszámolhatunk majd.

 

 

Vélemény, hozzászólás?