Megkezdte a felkészülést a JFC

A Jászberényi FC NB III-as csapata az elmúlt héten megkezdte a felkészülést a 2021 – 2022-es szezonra. Az együttes játékosállomány a nyáron is változott, s ahogy tavaly, úgy idén is a felkészülés kezdetén egy hetet Szarvason edzőtáborozott a gárda.

A téli szünetben kezdett fiatalítás tovább tart a Jászberényi FC csapatánál. Több olyan fiatal is visszatér a JFC-hez, akik korábban itt pallérozódtak. Így már a keret tagja Polák Gergő, Borics Levente, Izsold Dániel, Uram Dénes és Tóth Olivér is. Eligazolt  Süttő Attila (Kazincbarcika), Pálinkás Gergő és Lőrincz Attila (mindketten Dorog), akik fontos láncszemei voltak a tavalyi szezonban a gárdának. A télen érkezett Gémes Lászlót, G. Biró Gergőt, Deli Máriót és Lukács Richárdot nem marasztalta a szakmai stáb Jászberényben, így ők már nem tagjai a keretnek. Papp Patrik tanulmányai miatt nem tudja vállalni az NB II-as szereplést, így ő is távozott. Apró Ármin kapus Békéscsabára igazolt, helyére a Fradi nevelés Hajnal Dénes érkezett Nagykátáról. A 23 éves Sárossy Dániel bal oldali védő az előző szezonban a Veszprém és a Gárdony színeiben lépett pályára, míg az új idényben már a JFC-t erősíti. A JFC-ben folytatja pályafutását a 26 éves Asztalos Dávid is, aki 5 NB I-es és 120 NB II-es mérkőzéssel a tarsolyában érkezett városunk csapatába.  Személyében egy igen rutinos játékossal erősödött a JFC. Komoly erősítést jelenthet az ugyancsak 26 éves Erdős Gábor is, aki Dabasról érkezik a védelem megerősítésére. Az együttes életében Németh Gyula személye jelenti a folyamatosságot, hiszen a vezető edző személye nem változott, továbbra is ő irányítja a gárda szakmai munkáját.

Szerdán kelt útra a JFC, hogy egy hetet Szarvason edzőtáborozzon. Út közben Törökszentmiklóson lejátszotta első felkészülési mérkőzését is a gárda, melyet 2-1-re megnyert az NB III-ba most felkerült házigazdák ellen. Az első félidőben Farkas B. és Polák góljával 2-0-s előnyre tett szert a JFC, s a második 45 percben csak szépítésig jutottak a hazaiak: Törökszentmiklós – Jászberényi FC 1-2.

Idő közben az MLSZ-ben elkészítették az NB III-as csoportok beosztását. A Jászberényi FC a következő szezonban is a Keleti-csoportban szerepel, mégpedig az alábbi csapatok társaságában: Békéscsaba II, BKV Előre, DEAC, DVTK II, DVSC II, Eger, Tiszaújváros, Füzesgyarmat, Hajdúszoboszló, Hidasnémet, Kazincbarcika, Putnok, Salgótarjáni BTC, Sényő, Tállya, Tiszafüred, Törökszentmiklós, Újpest II, Kisvárda II

A felkészülési mérkőzések menetrendje:

július 7. – szerda

Törökszentmiklós – Jászberényi FC 1-2

július 10. – szombat

Mezőtúr – Jászberényi FC

Július 14. – szerda

Békéscsaba II-Jászberényi FC

Július 17.-szombat

Vác – Jászberényi FC.

Július 21. – szerda

Jászberényi FC – Tiszafüred

Július 24.- szombat

Jászberényi FC – Nagykáta

 

 

Vélemény, hozzászólás?