Boldog szülinapot Inci néni!

Szerencsés önkormányzati képviselő Bódis Béla, hiszen egy héten belül már a második szépkorút köszönthette körzetében, az önkormányzat nevében. Július 4-én, vasárnap a Fiastyúk utca 2/A volt a célállomás, ahová egyszerre érkeztünk.

A házban pedig egy igen vidám, népes család fogadott bennünket, akik Szabó Tóth Lászlóné, Inci néni 90. születésnapját jöttek megünnepelni. Az ünnepelt ülve fogadott bennünket, mert a járás már nehezére esik, egyébként viszont korához képest nagyon fiatalos. Azon túl, hogy ellátja saját magát, főz, mos és a varrást sem hagyta még abba.

Jásztelken születtem, s Jászberénybe jöttem férjhez. A Műszeripari Ktsz-ben dolgoztam, majd otthon varrtam, s így nagyon sokan megismertek a városban. Nagyon szerettem varrni, s ez adta a megélhetést is – kezdte beszélgetésünket Incike néni. aki férjét elég korán, már 1964-ben elveszítette, ám szerető családja nem hagyta magára.

Építkezésbe kezdett, s a Fiastyúk utcai ház 1972-ben lett kész. Három gyermeke hat unokával, azok pedig hét dédunokával örvendeztették meg. A legidősebb unoka 20 éves, a legkisebb 6 hónapos. Azaz nem túlzás azt állítani, hogy több generáció ünnepelte együtt Inci néni 90. Születésnapját.

Nagyon jó gyerekeim voltak, akik jól tanultak, szorgalmasak voltak és sok örömet okoztak, a család nagyon sokat jelentett számomra. Mindig elfoglaltam magam valamivel, soha nem unatkoztam – mondta Inci néni, aki azt is elárulta, hogy a körzetben egy héttel korábban felköszöntött Czikora Istvánnét is ismeri. Egy fodrászhoz jártak, s mindig érdeklődtek egymás után. Örömmel olvasott róla az újságban, most pedig ő lett a soros.

A búcsúzáskor Inci nénivel is abban maradtunk, hogy ha törik, ha szakad, mi 10 év múlva akkor is találkozunk, s megünnepeljük 100. Születésnapját. Így legyen!

Szabó Tóth Lászlónénak, Olvasóink nevében is boldog, 90. születésnapot kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?