a strandon azért jó… a “benti”

Parkosított környezetben várja látogatóit a belvárosi strandfürdő

 A Jászberényi Belvárosi Strandfürdő június 22-én, nyitotta meg kapuit rendezett, parkosított környezetben a strandolást, úszást, brűgölést, napozást kedvelő és kikapcsolódásra vágyó közönsége előtt.

A hőségben jólesik a csobbanás a hűs medencékben, a relaxálás a langyos vízben. Fürdés, úszás után a büfé hűsítő kínálata oltja a szomjat, a finom falatok csillapítják az éhséget. A legkisebbek számára vidám, biztonságos játszótéri eszközök egészítik ki a strandi szórakozás lehetőségeit.

A Jászberényi Strand és Termálfürdőt üzemeltető J.V.V. Nonprofit Zrt. a strand nyári szezonra való felkészítését áprilisban megkezdte, azonban a kedvezőtlen időjárási viszonyok, az évszaknál jóval hidegebb és a sok csapadék miatt, nehezebben és lassabban haladt az előkészítő munka – tájékoztatott Horgosi Zsolt vezérigazgató.

A medencéknél és a lábmosóknál nagyon sok csempe felvált, ezeket javították és újra burkolták. A gépházakban több meghibásodás is mutatkozott, a különböző szivattyúkat megjavíttatták, illetve ahol szükséges volt új alkatrészeket szereztek be. A termálkúthoz vásárolt új szivattyút a nyári üzemmód megkezdéshez felszereltették. Az öltözők, zuhanyzók, szociális helyiségek, kabinok, padok, asztalok, napozóágyak tisztasági festésen és nagytakarításon estek át. A zöldterületeket folyamatosan karbantartják, virágokkal díszítik. A strandröplabda- és focipályák rendbetétele megtörtént. A fürdőhigiénia betartása érdekében a fertőtlenítő adagolók, figyelemfelkeltő táblák is a helyükre kerültek. A vegyszertárolókon elvégezték a szükséges karbantartásokat és a takarítást.

A medencék – gyermek, élmény, strand és úszó – szükséges teljes körű savazása, takarítása, mosatása megtörtént. A szigorított szabályok szerint újra nyitás előtt, a medencék teljes körű bakteriológiai és kémiai vizsgálatát el kellett végeztetni. Az előírt vízmintavételt megrendelték, majd a vízmintát június 15-vel levették. A termálkútról és a hideg vizes töltővízről ugyancsak mintát vetettek. Ezek negatív eredménye június 21-én megérkezett, így 22-én minden készen állt a nyitásra.

A Jászberényi Strandfürdő hétköznap 9 órától este 7-ig, hétvégén 9-től este nyolcig várja a kikapcsolódni vágyókat. Reggeli úszásra kedden és csütörtökön reggel hat és nyolc óra között van lehetőség, a sportolás után el kell hagyni a stand területét vagy nap jegyet szükséges váltani. A belépéshez rövidesen, az erre vonatkozó korlátozások feloldását követően, nem szükséges a védettségi igazolvány. A távolságtartás, a továbbiakban is ajánlott a stand területén is.

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?