Toppon, a terepen triatlonban

Az elmúlt hétvégén, a XXXV. Palóc Triatlon keretében bonyolították a Terep Triatlon Országos Bajnokságot, ahol kategóriájában, Demeter Gábor a dobogó legmagasabb fokára álhatott.

Balassagyarmaton a Nyírjesi tavak és azokat körül ölelő erdökkel tarkított domboldalak adták a helyszínét és útvonalait a Magyar Triatlon Szövetség által kiírt, ez évi Terep Triatlon Országos Bajnokságnak. A Jászberényi Triatlon Egyesület szenior korú versenyzője Demeter Gábor (aki a sportszervezet vezetője is) pont harminc esztendeje, éppen itt, az akkori Palóc Triatlonon indult először „olyan igazán nagy” triatlon versenyen. Ezt a sportos jubileumot szerette volna egy remek versenyzéssel és dobogós helyezés megszerzésével ünnepelni. Az elmúlt esztendők terepes OB-in már sikerült több alkalommal neki a korosztályos dobogó, a kollekcióban bronz és ezüst érmek megtalálhatóak, de a legfényesebb még hiányzott.

A szombati versenynapon a triatlonistáknak először 500 m kellett úszni a Nyírjesi tóban, majd homokos emelkedőkkel és murvás lejtőkkel nehezített erdei utakon tettek meg 12 km az mtb kerékpárok nyergében. A befejező szám 4 km terepfutás, dimbes-dombos ösvényeken kanyarogva a tavak körül.

Demeter Gábor lendületes, taktikus versenyzéssel a Terep Triatlon Országos Bajnokság szenior 3 (50-54 évesek) kategóriájában az első helyen ért célba, megszerezve ezzel a bajnoki címet és az arany érmet.

A három évtizedes rutinnal rendelkező triatlonosnak további sikereket kívánunk olvasóink nevében is!

Ugyanezen megmérettetés keretében, a Triatlon Egyesület  utánpótlás kategóriákban versenyző fiataljai, Malahovszki Miksa és Kardos János éppen csak lemaradtak a dobogóról, mindketten negyedik helyen zárták futamukat.

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?