DK-s utcafórum Dobrev Klárával Jászberényben

A DK miniszterelnök-jelöltje országjáró körútján a csütörtöki napot Jászberényben zárta. Fél hét után pár perccel érkezett a DK jászberényi irodájához, a piactérre, ahol dr. Gedei József és több tucat szimpatizáns, érdeklődő várta.

Az utcafórumon a házigazda dr. Gedei József köszöntötte vendégét, mint az ellenzéki előválasztáson körzetünkben induló DK-s jelölt. Az utcafórum első harmadában ő mondta el gondolatait a mai Magyarországról, s arról, hogy mit kell változtatni az országban, ha kormányra kerülnek.

Én azért vagyok itt, hogy az ország katonájának jelentkezzek. Szeretném elmondani, hogy mi lenne az obsit nekem, s talán önöknek: igazságos Magyarország, földünk, környezetünk védelme, önkormányzatiság, a haza és a magyarság védelme. Amikor beszélgetünk, én megkérdezem majd önöket, hogy van-e elég szabadság a sajtóban, a tudományban vagy az igazságszolgáltatás terén? Az igazságosság része az is, hogy mindenki számára megfelelő munka van, a nyugdíjminimum nincs befagyasztva, s a minimálbérből meg lehet élni – mondta többek között dr. Gedei József, aki arról is szólt, hogy a megbocsájtás nem jelent büntetlenséget.

A képviselő-jelölt szerint ma Magyarországon az igazságszolgáltatás szervei működhetnének sokkal jobban is. Mint mondta, az ügyészség ma a politika büntető igényét képviseli, s ez nem jó. Az állam büntető igényét kell előtérbe helyezni.

Mi jászságiak büszkék vagyunk arra, hogy évszázados hagyományunk: a magunk ügyében mi magunk szeretünk dönteni. A jelenlegi hatalom rossz irányba viszi az országot, feladatokat és hatásköröket von el az önkormányzatoktól, de a saját ügyeinkről nekünk kellene határozni, mondta dr. Gedei József, aki azt is megjegyezte, nem véletlen, hogy a magyar fiatalok nem Oroszországba, nem Kínába mennek dolgozni, hanem Nyugat-Európa országait választják. Feltette a kérdést: Ha a fiatalok tudják, mi a helyes irány, akkor a politika miért választ más utat?

A jó politikus az, aki tud hallgatni – kezdte beszédét Dobrev Klára, aki örömének is hangot adott, hogy ilyen sokan várták Jászberényben.

Jó politikus az, aki meg tud érteni, akinek nyitva van a füle és a szíve, arra is, hogy néha a ki nem mondott szavakat is elmondja. A jó politikus nem valahonnan a Budai várból, vagy lesötétített ablakú autókból, jachtokból vagy repülőkből tekint le az országra. A jó politikus azért van, hogy folyamatosan beszélgessen az emberekkel. Honnan tudná fenn a várban, hogy mit jelent a nyugdíjkorrekció, az hogy a családi pótlék 10 éve nem nőtt, hogy milyen dolgozni három műszakban nyomott bérért – mondta Dobrev Klára, aki azt is megjegyezte, abba kellene már hagyni a hátra nézegetést. Mint fogalmazott, időnként úgy érzi, 2-300 évet is visszamegyünk az időben, amikor inkább már előre kellene tekinteni.

Csapattagnak lenni a kampányban fontos, s kell a segítség, hiszen önök pontosan tudják, milyen iszonyatos erő van velünk szemben. A Fidesz-média folyamatosan hazudozik össze vissza, azaz kell a segítség. Leginkább majd a kormányzáshoz kell az önök segítsége. Én most azt ígérem önöknek, amikor jövő áprilisában megnyertük a választást, visszajövök Jászberénybe beszélgetni. Most azért jöttem, hogy elmondjam, hogy a választások után mit szeretnék elérni. Három nagyon fontos dolgunk lesz: igazságosabbá kell tenni az országot, mert a feudalizmusban sem voltak ekkora különbségek. Vissza kell állítani a nyugdíjak svájci indexálását, s egyszeri 150 ezer forintos kárpótlást is adunk a nyugdíjasoknak – mondta Dobrev Klára, aki arról is szólt, hogy akik az elmúlt 10 évben bűncselekményeket követtek el, azokat el kell számoltatni. A kormányváltás után szerinte azonnal be kell lépni az Európai Ügyészségbe, és meg kell kezdeni az igazság szolgáltatását.

A kormányváltás után azonnal szét fogjuk rombolni a NER-rendszerét, mert nem lesz addig béke az országban, amíg nem épül olyan rendszer, hogy soha többet ne lehessen olyan miniszterelnök, aki képes jogszabályt módosítani, hogy a saját fia, a lánya, a veje, az apja, a testvére, sógora milliárdos vagyonokat halmozhasson fel. Van még egy nagyon fontos feladatunk: vissza kell adnunk Magyarországnak a nemzetközi tekintélyét. A rendszerváltás, az EU-s csatlakozás idején bennünket irigyeltek, most pedig Orbán Viktor miatt páriává változtunk – mondta Dobrev Klára a DK-s jászberényi utcafórumon, amely közvetlen beszélgetéssel zárult. A DK miniszterelnök-jelöltjét kérdezhették a megjelentek, véleményt is formálhattak, valamint elmondhatták saját tapasztalataikat.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?