„A szív diadala…”

Az előző hét végén már harmadi alkalommal rendezte meg a Hungary Talent csapata az XCBlade 3on3 Ice Hockey Challenge Tournament, melyen a Jászberényi HC fiataljai is jégre léptek. A tornáról dr. Tárai Évától kaptunk beszámolót.

Észak-Amerikában óriási bajnokságokat szerveznek 3-3 ellen a szezon utáni időszakban. A szervezők úgy gondolták, talán hazánk utánpótláskorú játékosai között is népszerűségnek örvendhet a kispályás játék, és úgy tűnik igazuk lett. Ebben az évben Budapest – az Óbudai jégpálya – adott otthont a rendezvénynek.

A Jászberényi Lehel HC U-14-es fiai – Csillik Barnabás, Gudmon Donát, Vizi Marcell, Gál Benedek, Szabó Balázs, Rigling Tim, Vízvári Olivér, Dávid Levente, Svejkovszky Marcell, Jónás Balázs, Lukáts Zsombor, és Kálmán Vilmos vendégjátékos – J-Ászok fedőnév alatt nevezett a tornára. Fontos megemlíteni, hogy a csapat tagjai közül a 2020/2021-es szezonban 4-en még U-12-ben húzták az igát, 7 fő első éves U-14-es játékos volt, akik közül négyen még a 13. életévüket sem töltötték be, és mindössze egy játékos tartozott a másodéves U-14-es játékosok közé. A J-Ászokat új edzőjük, Hetler Ádám kísérte a tornára, aki három hete foglalkozik a srácokkal.

A mérkőzéssorozaton a Polipok (Tatabánya), a Soproni Jégtörők és JZM Alligators (Dunakeszi) csapatával küzdöttünk meg az alsó házban a továbbjutásért. Három győzelemmel – 6:1, 15:0 és 11:4 – mondhatni simán – kerültünk a felsőházba. A helyosztón nagyon komoly ellenfél várt ránk, a Járdaszigetek néven futó KMH csapata. A J-Ászok legénysége eleinte aggódva méregette a kétszer olyan magas ellenfeleket, akiknek legalább fele másodéves U-14-es játékosból állt, akik a szeptembert már U-16-os csapatban kezdik. Kémjeink jelentették, hogy a KMH „A” csapata vonult fel Járdaszigetek fedőnév alatt. A feszültség csak fokozódott a srácokban, amikor megtudták, hogy a Szolnok Orcas and Friends csapatát (akik vendégjátékosokkal erősítettek) a Járdaszigetek 5:0-ra megverte. De mire jó egy igazi Edző? Hetler – Joli Joker – Ádám gyorsan rendet tett a fejekben, kidolgozta a taktikát, és már indultak is a harcba a J-Ászok. Erőfölény ide, papírforma oda, a mi fiaink nem szeppentek meg, hanem óriási elszántsággal és hittel azt gondolták, „ide nekem az oroszlánt”, és így léptek jégre.

Fergeteges mérkőzés volt! Amit ott láttunk, az kárpótolt bennünket az egész elmúlt vírusos, zártkapus szezonért. A mérkőzés első két gólját a Járdaszigetek csapata szerezte (0:2), de nem kellett sokat várni, és fiaink is beköszöntek, így 1:2 lett az állás. Ezt követően gigászi küzdelem következett a jégen. Büszkén néztük, ahogy a játékosaink rendre úgy támadták a kétszer akkora ellenfelet, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne. Halált megvető bátorsággal küzdött MINDENKI, ennek ellenére az ellenfél megszerezte 3. gólját és 1:3 alakult az eredmény. A J-Ászok – mivel ők az Ászok – nem adták fel, folytatták tovább a munkát, mentek a darálóba önszántukból, dalolva. A 15 perces mérkőzésből ekkor már csak 5 perc volt hátra. A srácok nem adták fel a küzdelmet, és ennek meg is lett az eredménye. Szépítettünk, 2:3-ra, ám Jónás Balázs, csapatunk oszlopos tagja lesérült, így sajnos nélküle folytatódott a küzdelem. Ekkor már csak egy perc volt a mérkőzésből… És ezért csodálatos a hoki, mert egy meccsen 1 perc alatt minden megtörténhet, és annak az ellenkezője is. Az utolsó másodpercekben csaptunk Gál Benedek góljával kiegyenlített, és beállította a végeredményt, 3:3! Ez a döntetlen, a szív diadala volt! A lelátó tombolt, zúgott a „Szép volt fiúk, szép volt fiúk”! Ezt követően még egy komoly meccs várt ránk, szolnoki barátaink ellen. Nagyon fáradtan, de annál boldogabban kezdtük meg a  Szolnok Orcas and friends elleni mérkőzést. Nincs mit tagadni, voltak nehéz pillanataink a találkozó során. A sérülést szenvedett Jónás Balázs nagyon hiányzott a végjátékból – innen is jobbulást és mielőbbi felépülést kívánunk neki -, de minden jó, ha a vége jó, 4:3-ra nyertük a meccset. Az utolsó mérkőzést a JZM Alligators (Dunakeszi) csapatával vívtuk, ahol az első 4 percben totális rövidzárlat lett a J-Ászok fejében. A nézőtéren sokan kapkodtak a szívükhöz, és bizony, ha nincs a kapuban a helyzet magaslatán Csillik Barnabás, akkor nagyon kellemetlen végjáték is lehetett volna ez a meccs. Barni azonban fantasztikusan védett! Ezen a meccsen neki nem lehetett gólt lőni. Kimagasló teljesítményével tartást adott a csapatnak, és meccsben tartotta őket a hullámvölgy alatt. Aztán a rövidzárlat elmúlt, kinyílt a gólzsák, és az Ászok 11:0-ra hozták a kötelezőt.

A csapatot a tornagyőzelemtől és az aranyéremtől csupán a rosszabb gólarány választotta el. A J-Ászok végül – vereség nélkül, egy döntetlennel – a második helyen, ezüstéremmel a zsebében zárta a tornát! A versenynapot Hetler Ádám edző is értékelte, aki kíváncsi az értékelésre, a Lehel Hctv facebook oldalán megtalálja.

A csapatot támogatták: Barakk Építők Áruháza, Berva Söröző, boommédia Kft., ForiComp Számítógép-Ház, Jász-Barkács, Ugrálóvár Jászberény, vizgazwebshop.hu

Köszönjük!

A fotón álló sor balról: Jónás Balázs, Dávid Levente, Svejkovszky Marcell, Lukáts Zsombor, Vízvári Olivér, Kálmán Viktor, Szabó Balázs. Első sor balról: Rigling Tim, Gudmon Donát, Csillik Barnabás, Gál Benedek, Vizi Marcell.

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?