Vereséggel búcsúztunk az A-csoporttól

Tíz év NB I A-csoportos szereplés után szerdán este az OSE Lions elleni találkozóval búcsúzott a legjobbak közül a Jászberényi KSE csapata. A kiesés ténye már jóval korábban eldőlt, s a győztes búcsúra sem maradt esély a teljes csapattal érkező oroszlányiakkal szemben, mert a mieinknél már csak egy idegenlégiós lépett pályára.

Az első félidő maga a csoda volt, hiszen a négy idegenlégióssal játszó vendégekkel szemben szinte végig vezetett csapatunk. A második negyed hajrájában ugyan rövid időre fordítottak a vendégek, ám a nagyszünetre 2 pontos jászberényi előnnyel mentek a csapatok.

Nagy kérdés volt, hogy meddig bírja erővel a nagyobb rotációval rendelkező vendégek ellen a Patai-csapat. A nagyszünet után erre a kérdésre gyorsan választ kaptunk, mert az oroszlános két sebességi fokozattal feljebb kapcsoltak és Washington vezetésével gyorsan 10 pontos előnyre tettek szert. A vendégek 33-asa nagyszerűen játszott, őt a mieink nem tudták megállítani. Jól szállt be a játékba a kispadról Kucsora is az oroszlányiaknál, aki végül 20 pont fölé jutott. Nem lehetett panasz a mieink játékára sem, mert ebben az összeállításban is mindent megtettek, hogy minél jobban megnehezítsék a vendégek dolgát.

A mérkőzés végére kialakult a várt, papírforma eredmény. Az oroszlányiak megérdemelten nyerték meg a találkozót, s mivel a Pécs vereséget szenvedett a Kaposvártól, s így a szombati Pécs – Zalaegerszeg mérkőzés eredményétől függetlenül az OSE Lions a bajnokság 10. helyét szerezte meg.

Jászberényi KSE – OSE Lions 86-107 (28-22, 20-24, 23-37, 15-24)

Jászberényi KSE: Ruják 12/6, Füzi 17/6, Katona 10/6, Czirbus 20, Primorac 7/3, Csere: Filipovic 18, Kovács -, Rékasi -, Kaszás 2,

OSE Lions: Washington 24/3, Abell 13/3, Anderson 2, Garamvölgyi 8, Morgan 10, Csere: Illés 12/3, Anda -, Kucsora 22/9, Bíró 2, Mucza 9/3, Pap 2, Szabadfi 3/3,

A találkozót követően a vezetősedzők és egy-egy játékos az alábbiak szerint értékelte a találkozón történteket (forrás: mkosz.hu):

Patai Benjamin, a JKSE vezetőedzője: – Az első félidőben nagyon jól játszottunk. A berényi fiatalok is jól teljesítettek, lehet rájuk számítani a jövőben is. A második félidőben a lényegesen nagyobb rotációval és több idegenlégióssal játszó oroszlányiak megérdemelten fordítottak és nyertek. Ezúton szeretném megköszönni a stáb tagjainak munkáját, azt gondolom, Jászberénynek szüksége van egy első osztályú kosárlabda csapatra.

Sebastjan Krasovec, az OSE Lions vezetőedzője: – Két ellentétes félidőt játszottunk. Az elsőben nem játszottunk kellő energiával, sok labdát eladtunk és könnyű kosarakat kaptunk. A második félidőben már sokkal összeszedettebbek voltunk, és azt játszottuk, amit elterveztünk. Örülök annak, hogy fiataljainknak is tudtam játéklehetőséget adni, és éltek is vele.

Czirbus József, a JKSE játékosa: – Az első félidőben extrán, erőn felül jól teljesítettünk egy nagyon jó Oroszlány ellen. A második félidőben azonban már minden tekintetben fölénk kerekedtek, mert sokkal bővebb rotációval játszhattak. Sajnos sok lepattanót engedtünk nekik, és második szándékból rendre betaláltak. Ezzel együtt emelt fővel jöhettünk le a pályáról.

Kucsora Csaba, az OSE Lions játékosa: – Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést. Figyelmetlenek és fegyelmezetlenek voltunk, eladott labdáinkból leindított bennünket a Jászberény, és könnyű kosarakat szerzett. A szünetben aztán minden a helyére került, és a második félidőben sokkal jobb játékkal tudtunk fordítani és visszavágni a hazai vereségért.

Az alsóházi rájátszásból egyetlen mérkőzés van már csak hátra:

május 15. – szombat

18.00 óra: PVSK-VEOLIA – Zalakerámia ZTE KK

Az alsóházi rájátszás állása:

  1. Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 18 gy 18 v
  2. OSE Lions 16 gy 20 v
  3. PVSK-VEOLIA 15 gy 20 v
  4. Kaposvári KK 15 gy 21 v
  5. Zalakerámia ZTE KK 11 gy 24 v
  6. Jászberényi KSE 4 gy 32 v

 

Szántai Tibor

Fotó: Gémesi Balázs

Vélemény, hozzászólás?