Megkezdődött a megyei teniszbajnokság

Május 2-án Martfűn kezdte a megyei tenisz csapatbajnokságot a Jászberényi CO-OP Star SE. A nyitó fordulóban azonnal rangadót játszottak teniszezőink és nagy csatában szenvedtek csak vereséget.

Május másodikán az előző szezon első két helyezettjének összecsapásával vette kezdetét a megyei tenisz csapatbajnokság. A Jászberényi CO-OP Star SE legénysége volt a martfűiek vendége, s a várakozásoknak megfelelően nagy csatákban dőlt el a mérkőzés sorsa. Új az idei bajnokságban, hogy az egyéni győzelmek 2 pontot, a párosban elért sikerek 3 pontot érnek. Martfűn a berényiek közül Halápi Ákos nyerte meg egyéni mérkőzését és nyert a Sződi Szabolcs – Halápi Ákos páros. A többi találkozót a hazaik nyerték nagy küzdelemben, s végül 9-5-re nyerték a találkozót, amely alakulhatott volna másképpen is, hiszen nagyon szoros mérkőzéseket vívtak a teniszezők.

A bajnokság második fordulójában már hazai pályán szerepelt a Jászberényi CO-OP Star SE. A törökszentmiklósiak ellen semmit sem bíztak a véletlenre teniszezőink, s egyetlen mérkőzést sem engedtek át ellenfelüknek. Egyéniben győzött Sződi Szabolcs, Halápi Ákos, Szabó Tamás és Farkas Dániel, s nyert a Sződi Szabolcs – Halápi Ákos és a Bartóki József – Simon György kettős is. Azaz, a Jászberényi CO-OP Star SE 14-0-ra győzte le a Törökszentmiklósi TK csapatát.

Két forduló után a megyei tenisz csapatbajnokság állása:

  1. Szolnok Tenisz Club 2 gy 0 v (24-4) 4
  2. Martfűi VSE 2 gy 0 v (21-7) 4
  3. Kisújszállási SE 1 gy 0 v (11-3) 2
  4. Jászberényi CO-OP Star SE 1 gy 1 v (19-9) 2
  5. Törökszentmiklósi Tenisz Club 0 gy 1 v (0-14) 0
  6. Hevesi SE 0 gy 2 v (6-22) 0
  7. Jászapáti VSE 0 gy 2 v (3-25) 0

Szántai Tibor

 

 

Vélemény, hozzászólás?