Az Oroszlány ellen búcsúzunk az NB I A-csoporttól

Május 12-én, szerdán kora este játssza a 2020/2021-es szezon utolsó bajnoki mérkőzését a Jászberényi KSE NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabdacsapata. A jelenleg érvényben lévő szabályok szerint már korábban eldőlt, hogy az együttes búcsúzik a legmagasabb osztálytól, mert az alsóházi rájátszást követően az utolsó, 14. helyen zárja a bajnokságot.

A legutóbbi két mérkőzésén már csak egy idegenlégióssal a soraiban lépett pályára a JKSE és vereséget szenvedett Pécsen (124-83) és Zalaegerszegen (91-71) is. Az alsóházi rájátszásban – mivel korán eldőlt, hogy a mieink esnek ki -, a csapatok a magyar fiatalokat helyezték előtérbe és ideje korán búcsúztak idegenlégiósaiktól. A legkomolyabban a kecskemétiek vették a bajnokság ezen szakaszát és meg is szerezték a kilencedik helyet. Oroszlányban sem volt mindegy, hogy milyen eredményt ér el a gárda, s ott is játszanak még az idegenlégiósok. Nálunk már csak Primorac maradt a külföldiek közül, s a legutóbbi két találkozóra csak a minimális számban (8) neveztünk játékost. Közülük pedig Brbaklics egy percet sem játszott sérülés miatt. Így lehet azt mondani, hogy unalomba fulladt az alsóházi rájátszás, s többségében amolyan felkészülési mérkőzések szintjére süllyedt a színvonal.

Az alsóházi rájátszásban egyébként éppen Oroszlányban okozott kellemes meglepetést csapatunk, hiszen rossz kezdés után (a 13. percben 30-10-re vezettek a hazaiak) sikerült begyűjteni Primorac vezérletével a győzelemért járó két pontot. Igaz, akkor a mostanihoz képest még teljes kerettel lépett pályára a Patai-csapat. Szerdán este viszont egyértelműen a vendégek lesznek az esélyesek, hiszen sokkal komplettebb együttessel érkeznek Jászberénybe. Ők a legutóbbi három találkozójukat megnyerték és jó esélyük van arra, hogy a 11. helyet megszerezzék.

Az alsóházi rájátszásból egyébként még három mérkőzés van hátra, s kialakul a végső sorrend:

május 12. – szerda

18.00 óra: Jászberényi KSE – OSE Lions

18.00 ra: PVSK-VEOLIA – Kaposvári KK

május 15.- szombat

18.00 óra: PVSK-VEOLIA – Zalakerámia ZTE KK

Az alsóházi rájátszás állása:

  1. Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 18 gy 18 v
  2. PVSK-VEOLIA 15 gy 19 v
  3. OSE Lions 15 gy 20 v
  4. Kaposvári KK 14 gy 21 v
  5. Zalakerámia ZTE KK 11 gy 24 v
  6. Jászberényi KSE 4 gy 31 v

A felsőházi play off-ban már lejátszották az elődöntőket is. A Szombathely a Szeged, a Szolnok a DEAC ellen nyerte meg a párosmérkőzést 3-1-re, s szombaton ők kezdhetik a bajnoki döntőt. A két vesztes pedig a harmadik helyért mérkőzik majd.

 

Szántai Tibor

Fotó: Gémesi Balázs

 

 

Vélemény, hozzászólás?