A tényeket csak pontosan!

Balogh Béla alpolgármester Jászkürt Újságban megjelent hozzászólását közöljük az alábbiakban:

A Jászkürt Újság 2021. április 8-án megjelent 7. számában az önkormányzat bizottságainak elnökei és tanácsnokai számoltak be az előző év bizottsági és tanácsnoki munkájukról. A múlt évben a pandémia miatt csak néhány ülést lehetett megtartani a munkatervekben elfogadottak közül.

Ezért különböző módon oldották meg a feladatukat. Volt, aki bizottságának feladatkörébe tartozó munkáról adott számot, de volt olyan is, aki „szabadon választott gyakorlatnak” tekintette, ezért arról írt, ami eszébe jutott. Ezt saját joga volt megtenni.

Amit nem szabad tenni, az a tények elferdítése. Olyan ténynek a valótlan közlése, ami mindenki számára hozzáférhető, nyilvános.

Tamás Zoltán írja: „…a tényleges adóbevétele a városnak, több mint 350 millió Ft-tal meghaladta a vezetés által a költségvetésbe beállított adóbevétel összegét.”

Tény, hogy az iparűzési adó a tervezettnél kedvezőbben alakult, több lett a vártnál. Mivel más adónemeknél kisebb lett a bevétel, és a gépjárműadót elvonta a kormányzat, ezért összességében a tervezettnek megfelelő a város adóbevétele.

Az is tény az, hogy a 2020-ra tervezett adóbevétel 500 millió Ft-tal volt kevesebb a 2019. évi tényleges adóbevételnél. A 2019. évben 3.460.008 ezer Ft, míg 2020-ban 2.963.698 ezer Ft volt a helyi adókból származó bevétele az önkormányzatnak.

Nem tudom, milyen okból közölt téves adatot a bizottsági elnök.

Ha nem ismerte, akkor utána kellett volna néznie.

Ha tudta a valós adatot, akkor milyen szándékkal akarta félrevezetni a város közvéleményét?

 

 

 

 

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?