Ismét jobb volt a Kecskemét

A Tippmix férfi kosárlabda NB I A-csoportjának alsóházi rájátszásában szombaton a Duna Aszfalt – DTKH Kecskemét csapatát fogadta a JKSE gárdája. Az idei szezonban már háromszor találkozott egymással a két gárda, s mindig a kecskemétiek örülhettek a győzelemnek a találkozók végén. Sajnos, most sem sikerült a visszavágás.

A oroszlányiak és a kaposváriak legyőzését követően abban bíztunk, hogy végre a kecskemétieket is le tudjuk majd győzni az idei szezonban. Reményeinket erősítette, hogy a vendégek egy amerikai és két szerb légiósuk nélkül érkeztek Jászberénybe. Ott volt viszont a soraikban a két ex-jászberényi kosaras, Dramicsanin és Horti. Az idegenlégiósokat pedig fiatalokkal pótolták. Nálunk Williams felépült sérüléséből, míg a csapatkapitány Aleksa Brbaklics csak szurkolhatott társainak. A kaposváriak elleni mérkőzésen az első támadásnál megsérült a jobb lábfeje, s ő nem tudott pályára lépni.

Sajnos csapatunk ezúttal nem tudta megismételni azt a jó teljesítményt, amit az előző két mérkőzésen nyújtott. A kecskemétiek sokkal jobb teljesítményt nyújtottak és fegyelmezett csapatjátékkal már a harmadik negyedben döntésre vitték a dolgot. Remekül dobták a triplákat a vendégek, s fiatal játékosaik éltek a játéklehetőséggel. A mieink sokat egyénieskedtek, hiányzott a győzelemhez szükséges csapatjáték. Ez a találkozó már nem zárt kapus volt, korlátozott számban szurkolók is megtekinthették. A limit 130 fő volt, de a lelátón nem voltunk többen ötvennél.

Jászberényi KSE – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 82-96 (20-25, 21-22, 15-32, 26-17)

Jászberényi KSE: Garrett 6, Coleman 23/3, Williams 19/6, Czirbus 5, Primorac 18/9. Cserék: Ruják 3, Katona -, Füzi -, Filipovic 8.

Edző: Patai Benjámin

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Wittmann 21/21, Thomas 24/6, Jaramaz 8/6, Kucsera 4, Horti 16. Cserék: Lukács 8/6, Körmendi 6/6, Ivkovic -, Tóth -, Dramicsanin 9/3.

Edző: Váradi Kornél

A vezetőedzők és egy-egy játékos az alábbiak szerint értékelte a találkozón történteket (forrás: mkosz.hu):

Patai Benjamin, a JKSE vezetőedzője: – A Kecskemét játéka az egész szezonban nem feküdt nekünk, és ezúttal is az ő akaratuk érvényesült a pályán. Wittmann Krisztián ezúttal is remekül irányított és ponterős is volt. Nem sikerült megvalósítani azt a tervünket, hogy a mi játékunk domináljon, így a Kecskemét megérdemelten nyert.

Váradi Kornél, a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét vezetőedzője: – Az alsóházi rájátszásban nemcsak az eredmény volt számunkra fontos, hanem az is, hogy építkezzünk. Azt hiszem, példát mutattunk a többi csapatnak, a fiataljaink szerepeltetésével. Nagyon elégedett vagyok a csapat teljesítményével, végig jól játszottunk és megérdemelten nyertünk.

Orlando Coleman, a JKSE játékosa: – A mai napon nem csapatként játszottunk és ez volt a legnagyobb baj. A hátralévő három mérkőzésen jobban kell játszanunk, ha eredményesek akarunk lenni, szeretnénk ezt a számunkra meglehetősen sok sikertelenséget hozó a szezont jobban zárni.

Horti Bálint, a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét játékosa: – Sok évvel ezelőtt, amikor Dramicsaninnal együtt Jászberényben játszottam, nem gondoltam, hogy vele együtt egyszer majd vendégként érkezünk ide. Nagyon örülök, hogy találkozhattam ismét Borszéki Csabival, Cseh Gyurival és Szögi Ádival. Azt hiszem, jól játszottunk és megérdemelten nyertünk, a Jászberénynek minden jót kívánok.

Az alsóházi rájátszás állása:

  1. Duna-Aszfalt-DTKH Kecskemét 18 gy 17 v
  2. Kaposvári KK 14 gy 30 v
  3. PVSK-VEOLIA 13 gí 19 v
  4. OSE Lions 13 gy 20 v
  5. Zalakerámia ZTE KK 10 gy 23 v
  6. Jászberényi KSE 4 gy 29 v

Az alsóházi rájátszásban még három mérkőzése van a JKSE-nek:

május 5. – szerda

18.00 óra: PVSK-VEOLIA – JKSE

május 8. – szombat

18.00 óra: Zalakerámia ZTE KK – JKSE

május 12. – szerda

18.00 óra: JKSE – OSE Lions

Szántai Tibor

Foto: Gémesi Balázs

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?