Összeomlás a hajrában, kiesett a JKSE

A Tippmix Férfi Kosárlabda NB I alsóházi rájátszásának 4. fordulójában a Jászberényi KSE, április 21-én szerdán este a Zalakerámia ZTE KK csapatát fogadta. A találkozó hű lenyomata volt a mieink – finoman fogalmazva is – borzalmas szezonjának.

A kiesési rangadó egy órával az eredetileg kiírt időpontot követően kezdődött, mert a zalaegerszegiek közlekedési dugóba keveredtek. A kényszerű várakozás nem látszódott meg a csapatokon, egészen jó iramban kezdődött a mérkőzés. A zalaiak két, a mieink három idegenlégióssal álltak ki a találkozóra, s jó esély nyílt arra, hogy szezonbeli első hazai sikerünket megszerezzük. Horrorisztikus végjáték után azonban ez sem sikerült, s ez a vereség már 6 fordulóval a szezon befejezése előtt azt jelentette, hogy véget ért egy korszak a jászberényi kosárlabdázás történetében.

Pedig a találkozó során többször is úgy tűnt, hogy a magunk javára sikerül eldönteni a győzelemért járó 2 bajnoki pont sorsát. Az első negyed végén, a második negyed elején volt egy 15-0-s rohanása csapatunknak, s ezt követően 30-18 állt az eredményjelzőn. A biztos vezetést azonban nem sikerült megtartanunk a félidő végéig, mert hibáinkat rendre kosárral büntették a zalaiak. Így a félidőben 42-42 volt az eredmény.

A nagyszünet után a harmadik negyed a mieinknek sikerült jobban és ismét 10 pont volt a különbség a két együttes között (69-59). Sőt, három perccel a találkozó vége előtt már 86-73-ra vezettünk. Ekkor a vendégek sokkal agresszívabban kezdtek védekezni, s egyre közelebb kerültek a mieinkhez (90-84). Az ex-jászberényi Donaldson 2+1 után pedig már csak 3 pont volt a különbség a csapatok között. Letámadtak a zalaiak, a mieink pedig kétszer sem tudták átvinni a labdát a félpályán, s tovább csökkent az előnyünk (90-89). Már csak 17,5 mp volt hátra, amikor Ruják oldalbedobásból nem tudta időben játékba hozni a labdát, amely így átkerült a vendégekhez. Ők pedig, ahogy az várható volt, Donaldsonra bízták az utolsó támadás befejezését, aki a dudaszó pillanatában be is dobta a ZTE győzelmét jelentő 2 pontos kosarat.

Egyrészt sajnálatos ez a vereség azért, mert továbbra sincs meg az első szezonbeli hazai győzelmünk, másrészt olyan amatőr hibák miatt veszítettünk, amelyek igazán ritkaság számba mennek. Hogy három alkalommal sem tudjuk a letámadást kijátszani egy percen belül…

A zalaegerszegieket pedig dicséret illeti, mert tartalékos csapattal sem adták fel, pedig a bennmaradásuk már nem igazán ettől a mérkőzéstől függött. Nekünk az utolsó hét mérkőzésünket mind meg kellett volna nyerni, s zalaegerszegieknek meg elveszíteni, hogy megelőzzük őket. Erre pedig még a fogadóirodák sem adtak volna semmilyen esélyt…

A szezonbeli első hazai győzelmünkre még várni kell. Remélhetőleg legalább azt elkerüljük e gyászos szezon végére, hogy „megőrizzük” hazai nyeretlenségünket.

Jászberényi KSE – Zalakerámia ZTE KK 90-91 (21-18, 21-23, 27-18, 21-22)

Jászberényi KSE: Garrett 14/3, Coleman 30/3, Brbkalic 9/3, Czirbus 15/3, Primorac 20/15. Cserék: Ruják -, Füzi -, Filipovic 2.

Zalakerámia ZTE KK: Simon -, Donaldson 32/9, Bonifert 14/6, Vuko 14,Szabó 24/12. Cserék: Antoni -, Polster 3/3, Völgyi 4.

A játéknap másik két mérkőzésének eredménye:

OSE Lions – Kaposvári KK 99-92

PVSK-VEOLIA – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 73-83

 

Az alsóházi rájátszás állása a 4. fordulót követően:

  1. Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 15 gy 17 v
  2. PVSK-VEOLIA 12 gy 17 v
  3. OSE-Lions 12 gy 18 v
  4. Kaposvári KK 12 gy 19 v
  5. Zalakerámia ZTE KK 10 gy 20 v
  6. Jászberényi KSE 2 gy 28 v

 

Az alsóházi rájátszás 5. fordulójának párosítása:

április 24. – szombat

17.00 óra: Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Zalakerámia ZTE KK

18.00 óra: OSE Lions – Jászberényi KSE

18.00 óra: Kaposvári KK – PVSK-VEOLIA

 

Szántai Tibor

Fotó: Gémesi Balázs

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?