Heti kosaras menetrend: Kecskemét ellen idegenben, a Pécs ellen hazai pályán

A héten beindul a szerda-szombati menetrend az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabdabajnokság alsóházi rájátszásában. A bennmaradásért küzdő – rendkívül nehéz helyzetben lévő – Jászberényi KSE szerdán Kecskeméten, szombaton hazai pályán a PVSK-VEOLIA ellen lép pályára. 

Lassan már csak a csodában bízhatnak a jászebrényi, jászsági kosárlabdabarátok, ha kedvenc csapatukat jövőre is a legjobbak között szeretnék látni. Az alsóházi rájátszásban eddig a jászberényi alakulat kikapott Kaposváron, míg legnagyobb ellenlábasuk, a Zalaegerszeg 30-cal verte hazai pályán a Kecskemétet. Így pedig már 5 győzelemnyi a Zalakerámia ZTE KK előnye a mieinkkel szemben, s már csak 9-9 mérkőzése van hátra mindkét alakulatnak.

Szerdán a JKSE Kecskemétre utazik, ahol megpróbál visszavágni az alapszakaszban elszenvedett két vereségért. A kecskemétiek hazai pályán 96-82-re, Jászberényben pedig 90-74-re győztek a JKSE ellen.

Szombaton a pécsiek vendégeskednek majd a Bercsényi úti játékcsarnokban. Ők hazai pályán 120-102-re győztek a Patai-csapat ellen, míg Jászberényben 108-83 volt az eredmény a vendégek javára.

Ahhoz, hogy maradjon esélye csapatunknak a zalaegerszegieket beérni az kellene, hogy mindkét mérkőzésünket megnyerjük, s ellenlábasunk pedig a Kaposvár és az Oroszlány ellen is veszítsen. Hogy erre mennyi az esély? Azt hiszem nem ezzel kell játékosainknak foglalkozni, hanem azzal, hogy önbecsülésük miatt is lehetőleg minél többet megnyerjenek a hátralévő kilenc mérkőzésükből. Azután pedig majd kiderül, hogy ez mire lesz elég.

Az esély nagyon halvány, de egy meccs és egy versenyfutás is addig tart, amíg le nem fújják. A zalaegerszegiek sokkal kedvezőbb helyzetben vannak, még akkor is, ha netán kétszer megvernénk őket, de legalább azt a szégyent el kellene kerülnünk, hogy egy szezon alatt egyetlen hazai mérkőzést sem nyerünk meg.

Azaz: tétje minden meccsnek van!

Az alsóházi rájátszás heti programja:

  1. forduló – április 14. (szerda)

17.00 óra: Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Jászberényi KSE

18.00 óra: PVSK-VEOLIA – OSE Lions

18.00 óra: Zalakerámia ZTE KK – Kaposvári KK

 

  1. forduló – április 17. (szombat)

18.00 óra: Zalakerámia ZTE KK – OSE Lions

18.00 óra: Kaposvári KK – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

18.00 óra: Jászberényi KSE – PVSK-VEOLIA

A férfi kosárlabda NB I A-csoport alsóházi rájátszás állása:

  1. Kaposvári KK 12 gy 16 v
  2. PVSK-VEOLIA 11 gy 15 v
  3. Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 12 gy 17 v
  4. OSE-Lions 10 gy 7 v
  5. Zalakerámia ZTE KK 7 gy 20 v
  6. Jászberényi KSE 2 gy 15 v

Szántai Tibor

Fotó: Gémesi Balázs

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?