Érvényesítette a papírformát a Budaörs

Meglehetősen szokatlan időpontban, kedden koraeste a Budaörsi DSE ellen idegenben lépett pályára a Jászberény VT női röplabdacsapata. Az NB I. 4-7. helyéért folyó rájátszás során a hazaiak érvényesítették nagyobb játéktudásukat és játszmaveszteség nélkül nyerték a találkozót.

Érdekes mérkőzést játszott egymással a budaörsi és a jászberényi együttes. Ha csak az eredményt tekintjük, akkor azt gondolhatnánk, hogy nagyon sima meccsen nyert az esélyesebb hazai csapat, ám a 70 perces találkozón sok hosszú labdamenet volt, amikor alaposan meg kellett küzdenie a pontokért a budaörsieknek. Mezőnyben jól dolgoztak a jászberényi lányok, ám a hálónál, a támadások befejezésénél jobb volt az ellenfél. A találkozó talán alakulhatott volna szorosabban is, ha Deme Gábor vezetőedzőnek a beteg Mizsei Leila és Faragó Fanni is a rendelkezésére áll.

Budaörsi DSE-Jászberény VT 3:0 (13, 18, 18)

Budaörsi DSE: Horváth 4, Szabó  12, Ivone Martinez 7, Sziládi 13, Orosz 6, Pisák 5. Liberó: Berkó. Cserék: Vincze, Hernády, Merza. Vezetőedző: Fésüs Irén.

Jászberény VT: Berényi 1, Sléder 5, Imre 2, Nagy 4, Kocsmár 3, Juhász 2. Liberók: Sándor, Lagzi-Kovács. Cserék: Hajdu 4, Csiki, Horváth 1. Vezetőedző: Deme Gábor.

A Jászberényi VT honlapján Deme Gábor az alábbiakban foglalta össze a mérkőzésen látottakat: – Bár a Budaörs nyilván jobb csapat nálunk, az első szett kivételével egész ügyesek voltunk. Most meg voltam elégedve a lányokkal. Az első szettben még nagyon sok nyitásfogadást „lenyeltünk” és ez rányomta a bélyeget erre a játszmára. Aztán viszont stabilizálódott ez a játékelemünk, lelkesedtünk és láttam nálunk jó teljesítményeket. Faragó Fanni hiányát azért megéreztük. Jól jött nekünk, hogy ezt a meccset most le tudtuk játszani, mert így a héten erősítő gyakorlatokat végezhetünk majd, a hétvégén pedig pihenhetnek a lányok. Bevált, hogy ezúttal a mérkőzés előtti napot szabadon hagytuk; frissebben mozogtak a játékosaim.

A következő játéknapon, április 3-án két mérkőzést játszanak a női röplabda NB I 4-7. helyéért folyó rájátszásban:

16.00 óra: PTE-PEAC – Budaörsi DSE

17.00 óra: Jászberény VT – DSZC-EÖTVÖS DSE, DERECSKE

 

Szántai Tibor

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?