A bronzéremért játszhat a Lehel HC

A jégkorong OB III-as bajnokságban a jó alapszakaszt követően az elődöntőben a Zalaegerszegi Titánok ellen léphetett jégre a Lehel HC együttese. Az első mérkőzésen a mieink 3 gólos vereséget szenvedtek, s a visszavágón egészen a hajráig volt esélyük a hátrány ledolgozására, ám végül döntetlen született, s így az egerszegiek jutottak a döntőbe, míg a mieink a bronzmérkőzésen szerepelnek majd.

Az OB III-as jégkorongbajnokságban a KHM SE nyerte az alapszakaszt a Zalaegerszegi Titánok, a Lehel HC és a Hargitai Farkasok előtt. Az elődöntőben a KHM SE-nek nem okozott különösebb gondot a Hargiatai Farkasok legyőzése (13-1 és 9-4), míg a másik párosításban sokkal szorosabban alakult az eredmény. Az első mérkőzésen (február 20-án) a zalaegerszegiek 3 gólos előnyre tettek szeret (8-5), ám a jászberényi visszavágón a mieinknek volt esélye a hátrány ledolgozására.

A visszavágón (február 27-én) Szerdahelyi Gábor góljával a mieink szereztek vezetést, de a vendégek előbb Simon Alfonz révén egyenlítettek, majd Henczi Gyula találatával átvették a vezetést (1-2). A játékrész hajrájában Bálint Artúr szerzett gólt, s így 2-2-es állásnál mentek pihenőre a csapatok.

A második negyedben Kovács Arnold, majd Tóth Imre volt eredményes (4-1), s már csak egy gól kellett volna a meinknek, hogy ledolgozzák hátrányukat. Sajnos a következő gólt Gombos Bence révén a vendégek szerezték, s így a záró 20 perc előtt egy gólra csökkent az előnyünk. (4-3).

Azután ismét visszajött a remény, mert Várkonyi Bence talált a zalaiak kapujába, és ismét csak egy gólra voltunk a hátrány ledolgozásától. A mérkőzés hajrájában azonban a Titánok játékosai koncentráltak jobban és Gombos Bence góljával előbb felzárkóztak (5-4), majd Simon Alfonz találatával ki is egyenlítettek (5-5). Mivel pedig több gól már nem esett, így a zalaegerszegiek jutottak a döntőbe, míg a Lehel HC a harmadik helyért mérkőzhet majd meg a Hargitai Farkasok ellen. Az alapszakaszban idegenben játszottunk velük, s akkor a mieink 5-3-ra győztek, azaz bizakodással várhatjuk a bronzcsatát.

Jégkorong OB III elődöntők

Zalaegerszegi Titánok – Lehel HC 8-5 (3-1; 3-3; 2-1)

Lehel HC – Egerszegi Titánok 5:5 (2-2; 2:1; 1-2)

Döntőbe jutott a Zalai Titánok csapata

 

KHM SE – Hargitai Farkasok 13-1

Hargitai farkasok – KHM SE 4-9

Döntőbe jutott a KHM SE

 

A döntő párosítása:

KHM SE – Zalaegerszegi Titánok

 

A 3. helyért a párosítás:

Lehel HC – Hargitai Farkasok

 

Hajrá Lehel HC!

 

Szántai Tibor

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?