Megérkezett a bajnokságba a JKSE

A háromhetes bajnoki szünet előtti utolsó két mérkőzésén – a Paks és a Szolnok ellen – már olyan teljesítményt nyújtott a JKSE csapat, mint amiben a bajnoki rajt előtt bíztunk. A teljes keretből már csak a sérült Kinney hiányzott ezen a két mérkőzésen.

Egy hét alatt két élcsapattal mérkőzött meg hazai pályán a JKSE csapata a Tippmix Férfi Kosárlabdabajnokság A-csoportjában. A Paks és a Szolnok ellen a korábbi években sem mi számítottunk esélyesnek még hazai pályán sem, most pedig nyeretlenként fogadtuk ellenfeleinket. Patay Benjámin ezúttal már csak a sérült Kinney-re nem számíthatott, azaz a bajnoki rajt óta ez volt az a két mérkőzés, amikor majdnem teljes kerettel tudtunk kiállni. Ez meglátszott a játékon és az eredményen is.

Az Atomerőmű ellen nagyon nagy lehetőséget szalasztottunk el. Végig fej-fej mellett haladt a két együttes és az utolsó támadás joga a miénk volt a rendes játékidő vége előtt 18 másodperccel. Nem sikerült azonban a pontszerzés és jöhetett a hosszabbítás. Ebben háromnegyed perccel a vége előtt Williams triplája után 90-86-ra vezettünk, ám a véghajrában rendre rossz döntéseket hoztak játékosaink és a Paks fordítani tudott (90-93).

Jászberényi KSE – Atomerőmű SE 90-93 hosszabbítás után (21-17), 24-23, 24-25, 16-20)

A jászberényi pontszerzők: Williams 22, Coleman 21, Garret 12, Filipovics 11, Primorac 10, Katona 5, Czirbus 5, Brbaklics 4.

A válogatott EB-selejtezője miatti 3 hetes szünet előtt még a Szolnoki Olajbányászt fogadták kosarasaink. A február 6-án, a Bercsényi játékcsarnokban lejátszott találkozón Czirbusék méltó ellenfelei voltak a bajnoki cím egyik várományosának. Szoros első negyed után a második 10 percet alaposan megnyomták Potocnik mester tanítványai és a félidőben 16 pont volt a szolnokiak előnye (31-47). A nagyszünet után viszont a mienk egy remek 10 percet produkáltak és 12 pontot elfaragtak a hátrányukból (59-63). A záró tíz percben a vendégek nem engedték ki a kezükből az irányítást és végül 8 ponttal nyertek (68-76). Sportszerű, jó mérkőzésen szerezte meg a győzelmet az esélyesebb szolnoki gárda, de a mieink teljesítményére sem lehetett panasz. Amennyiben a folytatásban, Kinney-vel kiegészülve, hasonló játékra lesznek képesek Brbaklicsék, akkor megérkeznek majd a győzelmek is.

Jászberényi KSE – Szolnoki Olajbányász 78-86 (19-23, 12-24, 28-16, 19-23)

A jászberényi pontszerzők: Coleman 29, Williams 16, Garret 12, Primorac 11, Brabaklics 10.

A bajnoki szünetet követően február 27-én Körmenden lép először pályára a JKSE, majd március 2-án a Zalaegerszeget, 6-án az Oroszlányt fogadják kosarasaink. Március 13-án Zalaegerszegre utazik az együttes és az alapszakasz utolsó fordulójában, március 27-én a Kecskemétet fogadják. Az pedig egyelőre még nem ismert, hogy az alapszakaszt követően a 9-14. helyezett hogyan játszik majd tovább. A középszakaszt törölte az MKOSZ, az első nyolc helyezett az alapszakaszt követően a rájátszást kezdi meg a bajnoki címért.

Szántai Tibor

(foto: Gémesi Balázs)

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?