A Jászság legkorszerűbb szakképzője

Január 28-án országgyűlési képviselői és kancellári látogatás keretében mutatta be Tamás Zoltán igazgató a Klapka György Szakgimnázium és Szakközépiskola újonnan kibővített Kossuth úti épületét.

Hicsó György a Szolnoki Szakképzési Centrum kancellárja, valamint Pócs János a Jászság országgyűlési képviselője megtekintették az épületet, amely a 320 millió forintos kormányhitellel megvalósult beruházással és az utóbbi évek fejlesztésének eredményeképpen a Jászság legkorszerűbb, legsokoldalúbb szakképzési intézményévé vált. A fejlesztés keretében az iskola Kossuth úti épületét bővítették egy kétszintes új szárnnyal. Az új, összesen bruttó 600 négyzetméter épületrész a földszinten magában foglal egy cukrászműhelyt és egy autószerelő tanműhelyt, az emeleten három kisebb méretű szaktantermet, labort, valamint egy 100 négyzetméteres pályaorientációs tantermet, illetve a kiszolgáló helyiségeket. A tantermi berendezéseket, eszközöket a centrum vállalta magára.

A bővítéssel párhuzamosan 17 gépkocsi parkolót alakítottak ki a Vörösmarty utcában. A beruházás során a meglévő épületrész földszintjén akadálymentes mosdó is készült, illetve nyílászárók cseréjére került sor.

A Hatvani út 2. sz. alatti főépületben több mint 100 milliós beruházás valósult meg 2020-ban. Az épület egészét körbeszigetelték, illetve új, korszerű nyílászárókat kapott. A szigetelés költségét a Szolnoki Szakképzési Centrum vállalta, a nyílászárók cseréjét az NSZFH pályázati pénzéből valósították meg.

A látogatás zárásaként Pócs János országgyűlési képviselő, látva a centrummal való közös együttműködés eredményét, további pénzügyi támogatásról biztosította az igazgató urat. A tervek között szerepel a régi Kossuth úti épületszárny, az úgynevezett Morgó iskola homlokzatfelújítása, szigetelése. Végezetül Tamás Zoltán köszönetet mondott  a hitelkérelemre sikeresen pályázó előző városvezetésnek, a polgármesteri hivatal dolgozóinak, a tervezőknek, a kivitelezőknek, kollégáinak és mindazok munkáját, akik előrevitték az új iskolaszárny megépítésének az ügyét.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?