Hosszabbításban nyert a Paks Jászberényben

A Tippmix Férfi Kosárlabda NB I A-csoportjában a hét végén a 21. forduló négy mérkőzését rendezték. A Jászberényi KSE az élcsapatnak számító Atomerőmű SE gárdáját fogadta és nagy küzdelemben, csak hosszabbításban szenvedett vereséget.

Három nap alatt két bajnoki mérkőzést is játszott a Tippmix Férfi Kosárlabda NB I A-csoportjában a Jászberényi KSE együttese. Csütörtökön a bajnoki címet védő Falco otthonában szerepelt a gárda, ahol a papírformának megfelelően, 26 pontos vereséget szenvedtek kosarasaink. A találkozón bokasérülést szenvedett irányítónk, Kinney, aki a hírek szerint legközelebb a bajnoki szünetet követően, február végére épülhet fel.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Jászberényi KSE 114-88 (30-29, 31-10, 21-25, 32-24)

A találkozó legjobb pontszerzője Orlando Coleman volt, aki 30 pontig jutott és teljesítmény indexe 35-ös lett.

Szombaton az Atoemerőmű SE együttese látogatott a Bercsényi úti játékcsarnokba. A vendégek a váratlan oroszlányi és kaposvári vereségük után „győzelemre” voltak ítélve, ám nem gondolták, hogy azért nagyon meg kell majd küzdeniük. Pedig így történt. Kinney nélkül, de már az új idegenlégióssal, Jarvis Garrettel fogadtuk a paksiakat. Egy igen fordulatos, látványos találkozón végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, s a rendes játékidő utolsó pillanataiban a kezünkben volt a győzelem lehetősége. Ez sajnos kimaradt, így jöhetett a hosszabbítás. Ebben egy és háromnegyed perccel a vége előtt 90-86-ra vezettünk, miután Williams triplája a gyűrűben landolt. A folytatásban ugyanazokat a hibákat vétettük, mint a rendes játékidő végén és a paksiak óriási küzdelemben fordítani tudtak (90-93). Egy hajszálnyira voltunk az első szezonbeli győzelmünktől, de ez most még nem jött össze. Viszont erre a játékra már lehet alapozni.

Jászberényi KSE – Atomerőmű SE 90-93 (21-17, 24-23, 24-25, 16-20, 5-8)

A mieink közül Williams (22 pont), Coleman (21) volt a legeredményesebb, míg a vendégeknél Jackson (19) és Shepard (17) szerezte a legtöbb pontot.

A Jászberényi KSE továbbra is nyeretlenül a tabella 14. helyén áll, míg az Atomerőmű 12 győzelemmel és 7 vereséggel jelenleg az 5.

A háromhetes bajnoki szünet előtt mér egy mérkőzése lesz a jászberényi kosarasoknak. Február 6-án, szombaton a Szolnoki Olajbányász együttese lesz vendég a Bercsényi úti játékcsarnokban.

Szántai Tibor

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?