Két vereség a Debrecentől a kosárlabda NB I-ben

A Tippmix NB I A-csoportos férfi kosárlabda bajnokságban az elmúlt héten kétszer is a DEAC volt a JKSE ellenfele. A legjobbak közé számító debreceni gárda nem adott esélyt a mieinknek, mindkét alkalommal biztosan szerezte meg a 2 bajnoki pontot.

A hétközi, jászberényi találkozón Coleman, Kinney, Ruják és Katona hiányzott a berényi keretből.  A kiegyenlített első öt perc után a rendkívül keményen, de még falthatáron védekező vendégek gyorsan elhúzta és már az első negyedben ledöntötték a mérkőzés sorsát (12-27). A folytatásban már csak az volt a kérdés, hogy végül milyen különbséggel nyerik meg a találkozót. Nos, a debreceniek egy pillanatra sem vették félvállról a találkozót és végül 40 pont lett a különbség a két együttes között.

Jászberényi KSE – DEAC 67-107

A mieinknél Füzi (20 pont) Williams (16) és Brbaklics (10) volt a legeredményesebb pontszerző, míg a debrecenieknél Hines (18), Guyton (17), Moody (12), Somogyi (11), Molnár Márton (10) járt élen a pontszerzésben.

Szombaton a cívis városban mérte össze erejét ismét a két gárda. Ezen a találkozón már pályára lépett Orlando Coleman is és az első félidőben jól tartotta magát a JKSE (45-39). A második félidőben viszont a lényegesen nagyobb rotációval játszó hazaiak elhúztak és végül 36 pont különbséggel győztek.

DEAC – Jászberényi KSE 107-70

A hazaiaknál Drenovac (24 pont) és Hines (20), a mieinknél Coleman (239 és Brbaklics (14) volt a legeredményesebb pontszerző.  Ez az újabb két vereség pedig azt jelenti, hogy 18 lejátszott bajnoki mérkőzés után is nyeretlen még a Jászberényi KSE, amely így a 14 csapatos mezőny utolsó helyén áll.

A debreceni találkozót követően a JKSE facebook oldalán jelent meg, hogy az egyesület leigazolta a 25 éves amerikai irányítót, Jarvis Garrettet, aki korábban a ciprusi és a szlovák elsőosztályban is szerepelt.

A februári – háromhetes bajnoki szünetig – még három mérkőzést játszik a JKSE:

január 28.

18.00 óra: Falco Vulcano Energia KC Szombathely – JKSE

január 30.

18.00 óra: JKSE – Atomerőmű SE

február 6.

18.00 óra: JKSE – Szolnoki Olajbányász

 

Szántai Tibor

Fotó: Gémesi Balázs

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?