Támogatás a mentőbúvároknak

A Jász Búvár Önkéntes Mentőcsoport tagjai tavaly két olyan bevetésen vettek részt, amely során vízbe veszett eltűnt személyt kellett megkeresniük. A hasonló jellegű akciók támogatásához nyújt segítséget az a speciális felszerelés, amelyet hétvégén kaptak Szikra Szabolcstól, a Scintilla Kft. ügyvezetőjétől.

A Scintilla Kft. saját fejlesztésű és gyártású Spark Light fantázianevű víz alatti lámpája rendkívül hasznos segítséget nyújt a mentőbúvároknak munka közben. A hazai tavakban, folyókban általában nagyon csekély a látótávolság, pedig a víz alatti kommunikációhoz, a tereptárgyak helyzetének felméréséhez és egyáltalán a kutatáshoz fényre van szükség. A speciális lámpa hetven méter mélységig képes elviselni a víznyomást, uv, vörös és hagyományos fénnyel is világít akár több órán keresztül. Az eszköz felszerelhető a mentés során viselt sisakra, így a búvárok kezei szabadon mozoghatnak.

– Minden elismerésem a mentőbúvár csapaté, akik munkájuk során vállalva a veszélyt és a kihívásokat segítséget nyújtanak azon személyek hozzátartozóinak, akiknek szerettük a vízbe veszett. Igaz, hogy az életüket már nem adhatják vissza, de a búcsú, a tisztességes temetés kegyét megadhatják számukra, ami nagyon fontos momentum. A vállalat nevében hat csomag speciális búvárlámpa-szettel szeretném megköszönni tevékenységüket és segíteni munkájukat – mondta Szikra Szabolcs az átadó során.

A mentőcsoport Rédei István vezérigazgató jóvoltából a Coop Startól is részesült adományban. A részvénytársaságtól kapott felajánlásból egyenruhát vásároltak a búvárok.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?