Negyvenpontos vereség a DEAC-tól

Tizenhetedik szezonbeli bajnokiját is elveszítette kedden este a Bercsényi úti játékcsarnokban a férfi kosárlabda NB I A-csoportjában szereplő Jászberényi KSE együttese. A tartalékos csapat a debrecenieket fogadta, akik esélyeshez méltó játékkal nyerték meg a találkozót.

A hetedik fordulóból elhalasztott találkozó pótlásán hosszú idő után először szerepelhetett teljes kerettel a DEAC, míg nálunk Coleman, Katona és Ruják mellett ezúttal – húzódás miatt- Kinney sem lehetett ott a pályán. Így azután a találkozó egyértelmű esélyese a vendégalakulat volt.

Az első öt percben fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a debreceniek bekeményítettek mind védekezésben, mind támadásban és fokozatosan növelték előnyüket. Tízpercnyi játék után 12-27 állt az eredményjelzőn. A második negyedben kiegyenlítettebb lett a játék, s nem is nőtt a különbség a két gárda között. A félidőben 31-46 volt az eredmény.

A második kétszer tíz percben minden tekintetben a mieink fölé nőtt a debreceni alakulat. A vendégek rendkívül agresszíven és eredményesen játszottak, s ennek meg is lett az eredménye. Folyamatosan nőtt a különbség a két gárda között, s végül 40 pontos DEAC sikerrel zárult a találkozó (67-107).

A látottak alapján ilyen arányban is megérdemelten nyert a debreceni együttes, melyben az idegenlégiósok, a tapasztalt és fiatal magyar játékosok is nagyon jó teljesítményt nyújtottak. A JKSE-ből Füzi (a mezőny legeredményesebb játékosa lett 20 ponttal) és Williams dicsérhető, s Patai Benjamin vezetőedző kiemelte még a sérülésből visszatért Czirbus és Kovács Viktor teljesítményét is.

Tippmix Férfi Kosárlabda NB I A-csoport
Jászberényi KSE – DEAC 67-107 (12-27, 19-19, 19-30, 17-31)
Jászberényi KSE: Füzi 20/3, Brbaklics 10/6, Williams 16/6, Filipovics 7/3, Primorac 7/3.
Cserék: Kovács A. 3/3, Czirbus 4, Kovács V. -, Rékasi -.
DEAC: Moody 12/6, Somogyi 11/3, Guyton 17/9, Hines 18/6, Molnár M. 10. Cserék: Moore
5/3, Molnár D. -, Neuwirth 3/3, Drenovac 4, Polyák 9/3, Asszú 3/3, Tóth 15.
A két együttes szombaton ismét megmérkőzik egymással, ezúttal Debrecenben.

Szántai Tibor

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?