A városvezetés magán kezdi a takarékosságot

Budai Lóránt, Jászberény polgármestere közösségi média posztjában osztotta meg, hogy alpolgármestereivel, Balogh Bélával és dr. Gedei Józseffel, úgy döntött, a 2021. évi költségtérítésükről lemondanak. A polgármester és alpolgármesterei által hozott döntésről az alábbiakat tették közzé:

„Az ünnepek alatt nyilvánvalóvá vált az, amit addig csak sejtettünk: Jászberény gazdasági helyzete a 2021. évben tovább gyengül, melyet a költségvetési koncepció elfogadását követően életbe lépett gazdasági kihatású központi döntések csak fokoznak.

Az idei év elsősorban az elkezdett feladatok lezárásáról, a megváltozott anyagi lehetőségek értékeléséről, számbavételéről és az ehhez alkalmazkodó működésről fog szólni. Az illetményünket törvény határozza meg, azon változtatni nem tudunk.

Viszont a város nehéz anyagi helyzetét szem előtt tartva, a takarékossági szemlélet érvényesítésében való közös részvétel szellemiségében arra a döntésre jutottunk, hogy mindhárman lemondunk a költségtérítésünk igénybevételéről. Ezzel a döntéssel 2.7 millió forintot hagyunk a város kasszájában. Budai Lóránt, polgármester, Balogh Béla, alpolgármester, dr. Gedei József, alpolgármester”

Szántai Tibor

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?